KookJij

Stoofpotje van rundvlees

Een heerlijk stoofpotje van rundvlees recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Eigen aanpassing naar een recept van koken uit de krant Stentor
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje van rundvlees te bereiden

Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi met zout en peper (wees niet te royaal met zout want de bouillon/fond is ook zoutig). Verhit de boter in de braadpan en bak hierin het vlees in porties bruin. Maak ondertussen de winterwortel schoon en snijd in kleine dobbelsteentjes. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en bak de spekreepjes ± 5 à 10 min. (niet te krokant). Neem de spekblokjes uit de pan en braad hierna de wortel en de zilveruitjes zachtjes aan. Haal uit de pan en doe het vlees weer terug in de pan. Schenk de lauwe (of schenk het zachtjes langs de warme rand van de pan) bouillon/fond en wijn erbij. Voeg de laurier toe, breng aan de kook en stoof zachtjes met de deksel op de pan voor 90 min. Voeg nu de zilveruitjes toe. Laat nog 60 min stoven. Bak ondertussen ook de champignons aan tot ze lichtgekleurd zijn. Voeg nu de wortel, spekreepjes, krielaardappeltjes en de champignons toe. Laat alles nog ± 30 min. stoven. Even checken of de krieltjes gaar zijn. Afproeven en tot gewenste dikte binden met aardappelzetmeel. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
Eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

veldmuis8

veldmuis8 zegt:
Ziet er heerlijk uit en hij gaat bij mijn favorieten.:p
apu

apu zegt:
Heb het gister gegeten en moet zeggen; echt heerlijk, komt hier vaker op tafel! En de bereidingstijd van 3 uur klopte gewoon, het vlees word dan lekker zacht:p:p
Prosciutto

Prosciutto zegt:
Hallo Anna, bedankt! Mij lukte het niet, zelfs niet met advies van de Helpdesk, om het te veranderen. Ik kreeg geen toegang, ondanks inloggen. Alle begin is moeilijk zullen we maar denken.
Ellebel, de totale stooftijd is 3 uur. Het vlees, dat in niet te kleine blokjes gesneden moet worden, moet echt super gaar zijn en bijna uit elkaar vallen. Stooftijd ligt ook een beetje aan welke slager je hebt;), dus aan de kwaliteit/welk stuk v.h Rund.
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hoi Christa, lijk mij heerlijk, maar klopt je tijd wel (90+60+30=180 + vlees snijden en bakken)? Groetjes, Ellebel.
Prosciutto

Prosciutto zegt:
Ik zou zeggen EET SMAKELIJK APU. Er staat een klein "foutje" in het recept. Grot champignons, waarmee het vast ook wel heerlijk zal smaken, moet zijn Kastanje champignons . Groetjes, Prosciutto
Batteram

Batteram zegt:
Een heerlijk recept mmmmmm!!!!:p:D
limelein

limelein zegt:
Een heerlijk recept.
apu

apu zegt:
Ik had rundvlees liggen in de koelkast, maar wist nog niet wat ermee te maken,nu dus wel hihi, ga dit vandaag uitproberen, lijkt me lekker!:):p
prosciutto

prosciutto zegt:
Mijn eerste recept op deze site! Nou zag ik bij herkomst 'Dieet en Slank' staan, geen idee hoe dit erbij komt :( . Maar dit is echt geen dieet recept, sorry.
Groetjes, Prosciutto

Al aangepast.
Je moet voor de categorie iets meer naar beneden scrollen. Dan vind je de niet dieet categorieën.
Redactie KookJij