Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van varkensvlees met erwtjes en champignons
PT30M
Stoofpotje van varkensvlees met erwtjes en champignons
Een heerlijk stoofpotje van varkensvlees met erwtjes en champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van varkensvlees met erwtjes en champignons te bereiden
Bereiding:
Verhit de boter en roerbak hierin het vlees en ajuin (ong 10 min).
Doe de champignons bij het stoofpotje en laat nog 5 min meebakken.
Overgiet met room en kruid met peper, zout en provençaalse kruiden. Doe de erwtjes erbij (of serveer ze apart) en laat de room wat indikken (3-tal min). Roer er 1 el citroensap door.
Serveersuggestie:
Kan opgediend worden met gekookte aardappeltjes of pasta.
Verhit de boter en roerbak hierin het vlees en ajuin (ong 10 min).
Doe de champignons bij het stoofpotje en laat nog 5 min meebakken.
Overgiet met room en kruid met peper, zout en provençaalse kruiden. Doe de erwtjes erbij (of serveer ze apart) en laat de room wat indikken (3-tal min). Roer er 1 el citroensap door.
Serveersuggestie:
Kan opgediend worden met gekookte aardappeltjes of pasta.
kokkiemo zegt: