Recept
« Terug naar recepten
Stoofschotel met lamsvlees
PT90M
Stoofschotel met lamsvlees
Een heerlijk stoofschotel met lamsvlees recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofschotel met lamsvlees te bereiden
-Het lamsvlees even bruin bakken.
-De uien erbij doen en glazig laten worden.
-De tomatenstukjes met het sap erbij doen.
-De peper, zout, bouillonblokje en een theelepel tijm erbij doen.
-Een beker kokend water toevoegen en met deksel op de pan aan de kook laten komen, vuur op middel zetten en het deksel schuin op de pan leggen en een half uurtje laten pruttelen
-De wortel erbij doen en 10 minuten laten meepruttelen.
-De aubergine en courgette erbij doen.
-Deksel op de pan doen en het vuur laag zetten.
-Ongeveer 20 minuten laten pruttelen.
-Proeven en afkruiden met nog wat tijm.
-De uien erbij doen en glazig laten worden.
-De tomatenstukjes met het sap erbij doen.
-De peper, zout, bouillonblokje en een theelepel tijm erbij doen.
-Een beker kokend water toevoegen en met deksel op de pan aan de kook laten komen, vuur op middel zetten en het deksel schuin op de pan leggen en een half uurtje laten pruttelen
-De wortel erbij doen en 10 minuten laten meepruttelen.
-De aubergine en courgette erbij doen.
-Deksel op de pan doen en het vuur laag zetten.
-Ongeveer 20 minuten laten pruttelen.
-Proeven en afkruiden met nog wat tijm.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
jenneke zegt:
ik wilde ook graag dit recept gaan maken maar ben absoluut geen kookwonder...
mijn vraag is dan ook, wat voor bouillonblokje moet ik hierbij gebruiken?
Bedankt alvast!!
Anna zegt:
Ik heb er nog wat Tajine kruiden en Turkse sambal aan toegevoegd, ook weer overheerlijk!!! (Ben nu eenmaal gek op gekruid en pittig;);))
Anna zegt:
apu zegt:
Anna zegt:
We hebben er Turks brood bij gegeten, echt een aanrader, dit recept;)
Kookgroet,
Anna.
KookJij.:D
Anna zegt:
Ik ben heel benieuwd of deze een beetje gaat lijken/smaken op het gerecht wat ik graag in Turkije at.;)
Groetjes,
Anna.
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
:D
jenneke zegt: