Het is een stoofschotel van de rest groenten uit de ijskast.
Het lijkt ietwat op de bereiding van lecso.
Je kan in Hongarije lecsoworst gebruiken en anders bv gerookte worst of salami.
Het is bedooeld om in te vriezen en dan te gebruiken als een vlug klaargemaakte lecso.
Het is eigenlijk een methode om bv. bij vertrek je ijskast eens te ledigen.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofschotel van groentenrestjes
PT100M
Stoofschotel van groentenrestjes
Een heerlijk stoofschotel van groentenrestjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofschotel van groentenrestjes te bereiden
Was de groenten.
Schil de pastinaak.
Ontvel de tomaat.
Kuis de uien.
Snij alle groenten grof en breng ze allemaal te samen in de gietijzeren pak.
Bestrooi met paprikapoeder en voeg de paprikacreme toe en meng alles.
Voeg de bouillon toe, zodat de groenten onderstaan.
Snij de worst in schijfjes van circa 3cm en leg ze op de groenten.
Dek de pan met een deksel.
Laat alles 1 uur zachtjes sudderen. Voeg indien nodig regelmatig bouillon toe, zodat alles netjes onder vloeistof staat.
Breng op smaak met peper en zout.
Kan je opdienen met brood of aardappelen of rijst.
De overschot kan je invriezen.
Schil de pastinaak.
Ontvel de tomaat.
Kuis de uien.
Snij alle groenten grof en breng ze allemaal te samen in de gietijzeren pak.
Bestrooi met paprikapoeder en voeg de paprikacreme toe en meng alles.
Voeg de bouillon toe, zodat de groenten onderstaan.
Snij de worst in schijfjes van circa 3cm en leg ze op de groenten.
Dek de pan met een deksel.
Laat alles 1 uur zachtjes sudderen. Voeg indien nodig regelmatig bouillon toe, zodat alles netjes onder vloeistof staat.
Breng op smaak met peper en zout.
Kan je opdienen met brood of aardappelen of rijst.
De overschot kan je invriezen.
Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
headdamage zegt:
riafon zegt:
Ik wilde eigenlijk lecso maken, maar ik had nog allerlei groenten in de ijskast. In de lente en ook in de herfst doe ik er ook wel eens aardpeer bij. De grond is nu echter bevroren en ik kan de aardpeer niet uit de gond halen. Je kan het ook pikanter maken door een klein beetje geraspte mierikswortel toe te voegen. Ik heb er een beetje van gegeten en de rest in de diepvries, zodat ik vlug een potje kan klaarmaken.