Verhaaltje vooraf...
Ik had gevraagd om Zeewolf mee te nemen van de viswinkel, schrok alleen toen ik hem op het aanrecht zag: ENORM!!!
Dus eergisteren gewoon 2 moten ervan afgesneden en gebakken in boter en olie, maar .. wel lekker maar niet heel speciaal en nog heel veel Zeewolf over.....
Natuurlijk even met Jiri gebrainstormd: wat nu? Zonde om weg te doen natuurlijk!
Dus na een kwartiertje hadden we deze bedacht en ik moet zeggen: overheerlijk!!
Serveer er bv net als wij rijst en gewokte paksoy bij en je likt je vingertjes echt wel bij af ;-)
Nog een dingetje: in het midden zitten hele grote graten, die kan je verwijderen met een pincet, voor de rest vrijwel geen graatjes, ideale vis dus!
Recept
« Terug naar recepten
Stoofschotel van Zeewolf, lekker!!
PT30M
Stoofschotel van Zeewolf, lekker!!
Een heerlijk stoofschotel van zeewolf, lekker!! recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Onze Jiri
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofschotel van Zeewolf, lekker!! te bereiden
Bestrooi de stukken Zeewolf met peper, zout, en een mengsel van kerriepoeder/bloem en laat dit even inwerken.
Maak ondertussen in de vijzel of keukenmachine een soort boemboe van de uien, knoflook, pepertje, gmeberwortel, trassie en de tomatenpuree (hoeft niet helemaal fijn te zijn).
Verwarm de boter en de olie in de pan en fruit hierin de boemboe in aan een paar minuutjes.
Blus dit af met de bouillon en de kokosmelk en breng dit tegen de kook aan, laat even tot binding komen en leg de visblokken in de saus.
Laat ze ca 25 minuten op heel rustig vuur in de saus gaarstoven onder af en toe doorroeren. Als de vis uit elkaar begint te vallen is ie zeker gaar.
Strooi de peterselie of koriander erover, breng evt nog iets op smaak met peper en zout en smullen maar :-) Selamet Makan!
Maak ondertussen in de vijzel of keukenmachine een soort boemboe van de uien, knoflook, pepertje, gmeberwortel, trassie en de tomatenpuree (hoeft niet helemaal fijn te zijn).
Verwarm de boter en de olie in de pan en fruit hierin de boemboe in aan een paar minuutjes.
Blus dit af met de bouillon en de kokosmelk en breng dit tegen de kook aan, laat even tot binding komen en leg de visblokken in de saus.
Laat ze ca 25 minuten op heel rustig vuur in de saus gaarstoven onder af en toe doorroeren. Als de vis uit elkaar begint te vallen is ie zeker gaar.
Strooi de peterselie of koriander erover, breng evt nog iets op smaak met peper en zout en smullen maar :-) Selamet Makan!
Erwin Delano zegt:
Het is dus een fijne, smeuiige massa. Vriendelijke groetjes, Erwin