KookJij

Stoofvlees

Een klassiek, Vlaams gerecht van de oma smaakt altijd. In combinatie met een goede portie aardappels of frieten wordt het altijd een feest! Met deze receptjes kan je de sfeer van grootmoeders keuken naar de jouwe brengen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofvlees te bereiden

  1. Verhit twee derde van de olijfolie in een diepe pan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. 
  2. Voeg de bouillon, bier en tijm toe en kruid met peper en zout. Het vlees moet helemaal onderstaan. Voeg eventueel nog extra bier of water toe. Laat 2 uur stoven. 
  3. Verwarm ondertussen de resterende olijfolie en bak de ui met de wortelen 5 minuten. 
  4. Voeg de wortelen na 1,5 uur stoven toe aan het vlees en laat nog een half uur verder stoven. 

    Tip: Lekker met frietjes of aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst