KookJij

Stracciatella-ijs met bitterkoekjes en kersen

Een heerlijk stracciatella-ijs met bitterkoekjes en kersen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stracciatella-ijs met bitterkoekjes en kersen te bereiden

Rasp de chocolade grof of hak deze fijn. Verkruimel de bitterkoekjes met een deegroller of druk ze fijn in een plastic zak.
Klop de slagroom met de poedersuiker, die in gedeelten wordt toegevoegd, dik vloeibaar.
Spatel de chocoladestukjes, koekkruimels, losgeklopte yoghurt en amandellikeur door de slagroom. Schep het mengsel in een diepvriesdoos of lage vorm.
Schep het na een uur om, zodat de vorming van grove ijskristallen wordt voorkomen. Strijk de bovenkant glad en laat het mengsel minimaal 3 uur bevriezen.
Verwarm de kersen met het sap. Bind het sap met allesbinder dat is aangelengd met sap.
Serveer het ijs in plakken met daaromheen warme kersen.
Tips:
Schep het ijs na het omroeren eens in eenpersoonskommetjes of timbaaltjes die bekleed zijn met huishoudfolie. Keer ze voor het serveren op een bord en leg de kersen eromheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst