Recept
« Terug naar recepten
Stroganoff van kastanjechampignons en uitjes
PT30M
Stroganoff van kastanjechampignons en uitjes
Lekker met een eenvoudige groene salade, gekookte sperziebonen, rijst of aardappelpuree.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stroganoff van kastanjechampignons en uitjes te bereiden
Schil de pareluitjes of sjalotjes en snijd de grote doormidden. Snijd de champignons in even grote stukken. Smelt de boter in een pan en bak de uitjes of sjalot 2-3 min en voeg dan de champignons toe. Bak de champignons bruin, voeg de knoflook en paprikapoeder toe en bak dit even mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak deze kort mee. Schenk het water erbij, verkruimel de bouillonblokjes erboven en laat dit 10 min zachtjes pruttelen. Voeg de wodka, tabasco en room tot zodat er een mooie, bruinoranje saus ontstaat. Voeg eventueel nog wat water toe. Breng zo nodig op smaak met peper. Serveer en bestrooi aan tafel met de peterselie. Lekker met een eenvoudige groene salade, gekookte sperziebonen, rijst of aardappelpuree.