KookJij

Stroopvet

Een heerlijk stroopvet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Grootmoeders grote keukenboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroopvet te bereiden

Neem twee delen reuzel of spekvet en één deel stroop. Roer dit door elkaar in een kom of schaal die later op tafel komt te staan. Voeg, als een gelijkmatige lichtbruine massa is ontstaan, naar smaak zout toe en roer dat goed door het stroopvet, dat zoet en hartig tegelijk moet smaken.

Mijn kookverhaal (kees de hond)

Dit bijzondere broodsmeersel ontbrak nooit bij de broodmaaltijden 'ten plattelande'. Het klaarmaken is een eenvoudige zaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Ik eet nog steeds gebakken bloedworst, heerlijk met een gebakken uitje en op het laatst even de appel mee bakken om iets zachter te worden en dan een beetje peper, zout en nootmuskaat. Heerlijk. Groetjes Gerda :p:p:p
ger2

ger2 zegt:
Beste Mie
Je moet dit zien in de tijd van 70 jaar geleden.
Toen aten we ook gebakken bloedworst met een schijf gebakken goudrenet bij het ontbijt.Lekker!!!
Toch had je toen niet zoveel vetzakken of was obesitas nog niet uitgevonden?
Mie Toe

Mie Toe zegt:
Ik moet er niet aan denken om vet op mijn brood te smeren, maar ongetwijfeld zal iemand dit lekker vinden.
ger2

ger2 zegt:
Ik herken dit uit mijn jeugd. Het was armelui's broodbeleg.
Doordat we niet veel anders aten was het voor ons heel gewoon, maar vriendjes die af en toe een boterham mee aten vonden het een delicatesse .