Recept
« Terug naar recepten
Stroopvet
PT10M
Stroopvet
Een heerlijk stroopvet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Grootmoeders grote keukenboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stroopvet te bereiden
Neem twee delen reuzel of spekvet en één deel stroop. Roer dit door elkaar in een kom of schaal die later op tafel komt te staan. Voeg, als een gelijkmatige lichtbruine massa is ontstaan, naar smaak zout toe en roer dat goed door het stroopvet, dat zoet en hartig tegelijk moet smaken.
Mijn kookverhaal (kees de hond)
Dit bijzondere broodsmeersel ontbrak nooit bij de broodmaaltijden 'ten plattelande'. Het klaarmaken is een eenvoudige zaak.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ger2 zegt:
Je moet dit zien in de tijd van 70 jaar geleden.
Toen aten we ook gebakken bloedworst met een schijf gebakken goudrenet bij het ontbijt.Lekker!!!
Toch had je toen niet zoveel vetzakken of was obesitas nog niet uitgevonden?
Mie Toe zegt:
ger2 zegt:
Doordat we niet veel anders aten was het voor ons heel gewoon, maar vriendjes die af en toe een boterham mee aten vonden het een delicatesse .
truitje zegt: