KookJij

Stroopwafeltaartjes met citroenkwark

Een heerlijk stroopwafeltaartjes met citroenkwark recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Fairtrade recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroopwafeltaartjes met citroenkwark te bereiden

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Leg de muffinbakjes in een muffinvorm. Druk de stroopwafels voorzichtig in de muffinbakjes. Dit kan lastig zijn, want de stroopwafels breken sowieso een beetje. Dit is niet heel erg. Maak een suikerstroop door 100 ml water te verhitten met 100 g rietsuiker. Kook het water totdat het stroperig, maar schenkbaar is. Leg hier 6 dunne citroenplakjes in, laat het 10 minuten op laag vuur staan en laat vervolgens de citroenplakjes uitlekken. Rasp een theelepel citroenschil en bewaar de overige schil voor de garnering. Pers 70 ml citroensap. Verhit dit in een sauspannetje en los hierin de overig rietsuiker op. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze bij het suiker-citroenmengsel tot ze zijn opgelost. Zet het vuur uit en laat het afkoelen. Voeg de suikerstroop bij het citroenmengsel. Klop de slagroom stijf. Meng het afgekoelde citroenmengsel goed door de kwark. Meng als laatste de slagroom en de citroenrasp er voorzichtig door. Giet het mengsel in de stroopwafelbakjes. Laat nu de taartjes opstijven in de koelkast. Dit duurt een paar uur. Garneer op het laatste moment met een plakje citroen.

Mijn kookverhaal (Anniek Mol)

Toen ik de taartjes voor het eerst maakte kwam ik erachter dat het een moeilijk recept is om te maken. Vooral omdat het recept wat ik had niet helemaal duidelijk was. Ik heb het zelf hopelijk wel duidelijk gemaakt. Het is even een gedoe om de taartjes te maken, maar ze zijn echt heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
Lijkt me wel een lekker recept overigens!
PS. Er staat 'kwart' in plaats van kwark in de ingrediëntenlijst. ;)
anniekmol

anniekmol zegt:
Bedankt voor de tip! Heb het zelf ook geprobeerd met opwarmen in de magnetron, maar dan probeerde ik ze er alsnog in te duwen en dat werkt niet. En dan nog een probleem: na 20 seconden zijn de stroopwafels heel erg heet en moet je uitkijken voor je vingers ;) maar de stroopwafels erin laten zakken is een heel goed idee!
sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
Als je een (ondiepe) muffinbakplaat hebt, kun je daar de stroopwafels boven leggen. Vervolgens even opwarmen in de magnetron. De stroopwafels worden dan zacht en zakken vanzelf in de juiste vorm!! :)