Recept
« Terug naar recepten
Stukjes zeeduivel op een bedje van (zie opm)
PT50M
Stukjes zeeduivel op een bedje van (zie opm)
Een heerlijk stukjes zeeduivel op een bedje van (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stukjes zeeduivel op een bedje van (zie opm) te bereiden
De visbouillon en de saffraandraadjes op een laag vuur tot de helft inkoken.
De room toevoegen en nogmaals tot 2/3 inkoken.
De saus met enige druppeltjes citroensap, zout en peper op smaak brengen.
De saffraandraadjes eruit zeven.
Rivierkreeftjes:
De rivierkreeftjes in kokende visbouillon of water opnieuw aan de kook brengen.
De pan van het vuur nemen en de rivierkreeftjes 10 min. in de pan met deksel verder laten garen.
Als het water is afgekoeld, de staartjes pellen.
5 rivierkreeftjes voor de garnering bewaren.
Zeeduivel:
De zeeduivel schoonmaken en in stukjes snijden.
De stukjes met wat citroensap besprenkelen en met wat zout bestrooien.
Het geheel 20 min. laten marineren.
De stukjes zeeduivel ca 10 min. laten garen.
Spinazie:
De spinazieblaadjes van de grove steel ontdoen en voorzichtig wassen.
De blaadjes zeer kort blancheren en met wat boter, zout en peper op smaak brengen.
Opmaken van het bord:
De spinazieblaadjes met hierop de stukljes zeeduivel in het midden van het bord leggen.
Het gerecht met de saffraansaus omringen en met het rivierkreefje en de staartjes afgarneren.
De room toevoegen en nogmaals tot 2/3 inkoken.
De saus met enige druppeltjes citroensap, zout en peper op smaak brengen.
De saffraandraadjes eruit zeven.
Rivierkreeftjes:
De rivierkreeftjes in kokende visbouillon of water opnieuw aan de kook brengen.
De pan van het vuur nemen en de rivierkreeftjes 10 min. in de pan met deksel verder laten garen.
Als het water is afgekoeld, de staartjes pellen.
5 rivierkreeftjes voor de garnering bewaren.
Zeeduivel:
De zeeduivel schoonmaken en in stukjes snijden.
De stukjes met wat citroensap besprenkelen en met wat zout bestrooien.
Het geheel 20 min. laten marineren.
De stukjes zeeduivel ca 10 min. laten garen.
Spinazie:
De spinazieblaadjes van de grove steel ontdoen en voorzichtig wassen.
De blaadjes zeer kort blancheren en met wat boter, zout en peper op smaak brengen.
Opmaken van het bord:
De spinazieblaadjes met hierop de stukljes zeeduivel in het midden van het bord leggen.
Het gerecht met de saffraansaus omringen en met het rivierkreefje en de staartjes afgarneren.