Recept
« Terug naar recepten
Sucuk in romige soep
PT25M
Sucuk in romige soep
Een heerlijk sucuk in romige soep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
71
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sucuk in romige soep te bereiden
Laat in een zeef de doperwten uitlekken.
Vervolgens in een pan met 1 dl water de doperwten in ongeveer 5 minuten zachtjes verwarmen.
Intussen de paprika schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
In een braadpan de olie verhitten. Fruit de paprika hierin zachtjes aan. Onderwijl de salami in blokjes snijden.
De doperwten met een staafmixer pureren of boven de braadpan door een zeef wrijven.
4 dl water, paprikablokjes, kerrie en peper toevoegen.
Verkruimel het bouillontablet erboven. De soep al roerend zachtjes aan de kook brengen.
Binden met allesbinder.
Salami erdoor roeren.
Vlak voor het opdienen de room door de soep roeren.
Vervolgens in een pan met 1 dl water de doperwten in ongeveer 5 minuten zachtjes verwarmen.
Intussen de paprika schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
In een braadpan de olie verhitten. Fruit de paprika hierin zachtjes aan. Onderwijl de salami in blokjes snijden.
De doperwten met een staafmixer pureren of boven de braadpan door een zeef wrijven.
4 dl water, paprikablokjes, kerrie en peper toevoegen.
Verkruimel het bouillontablet erboven. De soep al roerend zachtjes aan de kook brengen.
Binden met allesbinder.
Salami erdoor roeren.
Vlak voor het opdienen de room door de soep roeren.
ayse zegt: