Recept
« Terug naar recepten
Sukadelap van de Andere Oma
PT240M
Sukadelap van de Andere Oma
Een heerlijk sukadelap van de andere oma recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sukadelap van de Andere Oma te bereiden
1).Wrijf het vlees in met ruim peper en zout en bak het aan alle kanten mooi bruin in de boter in een grote pan met dikke bodem, welke met een goed sluitend deksel gesloten kan worden.
2).Haal het vlees er uit en leg even apart.
Bak in de zelfde pan de uien glazig, voeg de knoflook toe en de tomaten en bak even 10 minuutjes (al roerend).
3).Voeg nu het vlees toe en de rest van de ingredienten en breng dit rustig aan de kook.
4).Doe het deksel er op en schuif in de oven.
5).Laat het vlees dan ongeveer 3 tot 3 1/2 uur sudderen in de oven en haal het vlees er dan weer uit.
Zet dit afgedekt met een alu-folietje even warm weg.
6).Haal de laurierblaadjes uit de saus en de takjes thijm.
Zet de staafmixer in de saus en draai tot een homogeen mengsel.
7).Zet weer terug op het vuur en kook de saus in tot hij gaat indikken.
8).Na een minuut of 10 kan het vlees worden gesneden in mooie plakken.
2).Haal het vlees er uit en leg even apart.
Bak in de zelfde pan de uien glazig, voeg de knoflook toe en de tomaten en bak even 10 minuutjes (al roerend).
3).Voeg nu het vlees toe en de rest van de ingredienten en breng dit rustig aan de kook.
4).Doe het deksel er op en schuif in de oven.
5).Laat het vlees dan ongeveer 3 tot 3 1/2 uur sudderen in de oven en haal het vlees er dan weer uit.
Zet dit afgedekt met een alu-folietje even warm weg.
6).Haal de laurierblaadjes uit de saus en de takjes thijm.
Zet de staafmixer in de saus en draai tot een homogeen mengsel.
7).Zet weer terug op het vuur en kook de saus in tot hij gaat indikken.
8).Na een minuut of 10 kan het vlees worden gesneden in mooie plakken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef bij het vlees aardappelpurée en bv rode kool (zie daar) of haricots verts.
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.