Recept
« Terug naar recepten
sukadelapjes op een stamppotje van hete bliksem me
PT150M
sukadelapjes op een stamppotje van hete bliksem me
Een heerlijk sukadelapjes op een stamppotje van hete bliksem me recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe sukadelapjes op een stamppotje van hete bliksem me te bereiden
Vlees:
Maak de sukade schoon en snijd het vlees in 10 gelijke porties, bestrooi ze met peper en zout. Sauteer ze in 2/3 van de boter tot ze mooi zijn gekleurd. Leg ze in een ovenschaal. Snijd de wortel, prei en ui in blokjes en hak de peterselie grof. Zet deze mirepoix aan, met de kruidnagels, jeneverbessen en laurierblad in de bakpannen en blus af met rode port, fond, rode wijn en de azijn, laat die even doorbakken op een zacht vuurtje. Voeg alles daarna bij het vlees en voeg eventueel wat water toe zodat alle lapjes onder staan. Laat dit minstens 2 uur garen, de sukade moet zacht zijn maar wel heel blijven. Controleer regelmatig ze mogen niet droog staan. Neem de sukade eruit en leg deze op een ovenplaat afgedekt met aluminiumfolie. Zeef het kookvocht en kook dit in.
Kruidkoek:
Snijd 10 zeer dunne plakjes koek en leg deze op een ovenplaat op bakpapier. Laat ze langzaam indrogen tot een krokant toastje, bewaar ze op een veilige plaats, ze moeten heel blijven.
Afwerking:
Voeg de canisius stroop bij de saus en laat wat inkoken, de saus op smaak brengen en monteer deze op met wat koude boter. Warm de gegaarde sukadelapjes op een ovenplaat, goed afgedekt, op in een oven van ongeer 120 graden.
Presentatie:
Maak met behulp van een ring een taartje, begin met de hete bliksem, leg hierop de groente en daar bovenop een lapje sukade. Nappeer er wat saus omheen. Leg er vlak voor het serveren een plakje gedroogde kruidkoek schuin bovenop.
Maak de sukade schoon en snijd het vlees in 10 gelijke porties, bestrooi ze met peper en zout. Sauteer ze in 2/3 van de boter tot ze mooi zijn gekleurd. Leg ze in een ovenschaal. Snijd de wortel, prei en ui in blokjes en hak de peterselie grof. Zet deze mirepoix aan, met de kruidnagels, jeneverbessen en laurierblad in de bakpannen en blus af met rode port, fond, rode wijn en de azijn, laat die even doorbakken op een zacht vuurtje. Voeg alles daarna bij het vlees en voeg eventueel wat water toe zodat alle lapjes onder staan. Laat dit minstens 2 uur garen, de sukade moet zacht zijn maar wel heel blijven. Controleer regelmatig ze mogen niet droog staan. Neem de sukade eruit en leg deze op een ovenplaat afgedekt met aluminiumfolie. Zeef het kookvocht en kook dit in.
Kruidkoek:
Snijd 10 zeer dunne plakjes koek en leg deze op een ovenplaat op bakpapier. Laat ze langzaam indrogen tot een krokant toastje, bewaar ze op een veilige plaats, ze moeten heel blijven.
Afwerking:
Voeg de canisius stroop bij de saus en laat wat inkoken, de saus op smaak brengen en monteer deze op met wat koude boter. Warm de gegaarde sukadelapjes op een ovenplaat, goed afgedekt, op in een oven van ongeer 120 graden.
Presentatie:
Maak met behulp van een ring een taartje, begin met de hete bliksem, leg hierop de groente en daar bovenop een lapje sukade. Nappeer er wat saus omheen. Leg er vlak voor het serveren een plakje gedroogde kruidkoek schuin bovenop.