KookJij

Sukadelappen van Oma

Een heerlijk sukadelappen van oma recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sukadelappen van Oma te bereiden

*Bak de sukade lappen vrij snel aan alle zijden bruin aan in de roomboter
*Terzeldertijd de groentes in de rijstolie aanbakken tot deze zacht zijn geworden
*De rest van de ingredienten gaan nu in de pan bij de aangebakken groentes en het geheel wordt aan de kook gebracht.
*Zet de oven aan op 125 graden Celsius
*Nu gaat het vlees daar bij in de pan en het deksel er op.
Het geheel wordt nu in de oven geschoven en blijft daar 4 uren in.
*De blaadjes worden dan verwijderd en het vlees er even uitgehaald.Met de staafmixer wordt een gladde massa gedraaid en deze wordt een beetje ingekookt tot die wat dikker wordt.
*Vlees gaat weer terug in de pan met deksel er op in de oven die nu op 75 graden Celsius staat.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN : Met aardappelpurée of rijst en als groente daarbij bv rode kool (Zie bij recept Rode Kool),of Brussels lof

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Jan A aan Jan,Oma had wel degelijk gehoord van ketumbar,balsamico azijn en tomatenconcentraat.Oma had dan ook een "Indische" achtergrond als een Europese.Sorry.
Met vr.gr.Jan A:)
jan

jan zegt:
Ik betwijfel dat "oma" ooit van ketumbar, balsamico azijn en tomatenconcentraat zou hebben gehoord, laat staan gebruikt. Het vlees zal wellicht wel lekker zijn, maar noem het niet oma's recept...
Anacrea (Anneke)

Anacrea (Anneke) zegt:
Hallo Detlev en deuxchapeaux, daun salam, herken ik inderdaad als laurierblad, dus daun purut zal dus inderdaad wel het blaadje zijn van de limoenvrucht. Dus zurig van smaak en dus heel anders dan laurier. Ik ben weer wat wijzer geworden. Vrienden bedankt voor de uitleg en ik zal maar zeggen Eet smakelijk. Ga het recept binnenkort weer een keer maken, want het was heel lekker.
Groetjes en een fijn weekend.
Anneke
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Detiev,Even de puntjes op de I :djeruk purut is de limoenvrucht zelf,de blaadjes heten daun purut.Laurierblaadjes zijn dan daun salam.
Met vr.gr.
Jan A.:)
Detlev

Detlev zegt:
Djeruk purut (indonesisch) is het blad van de "kaffir" limoensoort. (Citrus hystrix). Je zou bijv. ook wat citroenzest kunnen gebruiken. Er zit alleen ook al azijn in dus pas op met het "zuurtje"!

Groet, Detlev
Anacrea (Anneke)

Anacrea (Anneke) zegt:
Ik dacht dat purut een soort van laurierblad was, maar dan wat milder van smaak dan laurier, maar er zit dus ook laurier in het recept, dus waarschijnlijk is dat dus geen laurier. Heb geen purut gebruikt, maar het was toch heerlijk dit recept. Gr. Anneke
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Anne Hoftijzer,Je wil de daun purut vervangen door sereh?Dat kan,maar je kunt een iets nadrukkelijker citrussmaak krijgen in je gerecht.Dat zal hier niet zo storend zijn.
Met vr.gr.
Jan A.:?
a.hoftijzer

a.hoftijzer zegt:
kan ik de purut vervangen door citroengras?
kruidenvrouwke

kruidenvrouwke zegt:
Purut is het blad van de Indonesische citroenboom.
a.hoftijzer

a.hoftijzer zegt:
ik was aan het "zappen"tussen jouw recepten en kwam deze variant met sukadelappen tegen. Lijkt me erg lekker, alleen 1 vraagje: wat is purut? ik ken, of herken dit niet. Groet, Annie
slaatje

slaatje zegt:
Hallo "henknok" doe niet zo vervelend. Kruiden bestaan al eeuwig maar zijn HIER nog niet zolang ingeburgerd.
Laten we gewoon genieten van de recepten.
Groetjes Gerda :D
anacrea

anacrea zegt:
Hoi Jan,
Als ik een recept heb uitgeprobeerd, geef ik altijd even een berichtje. Zou het zelf ook leuk vinden te horen hoe het bij een ander overkomt.
Groetjes Anneke
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Henknok,
Ketumbar bestaat al eeuwen,rode wijnazijn ook,tomaten-concentraat gemakkelijk te maken.Verder heb ik hier geen zin in.
Jan A
henknok

henknok zegt:
als OMA leefde van 1880/1973 was ze haar tijd ver vooruit/katumbar/balsemico/tomatenconcentraat/etc. ze had alles van deze tijd?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste "Anacrea",altijd leuk om te horen.ank daar voor.
Jan A :?