Recept
« Terug naar recepten
Superchocoladecake
PT60M
Superchocoladecake
Een heerlijk superchocoladecake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Superchocoladecake te bereiden
verwarm de oven voor op 150 graden.Breek de chocolade in stukken en verwarm die au bain marie.Roer de boter erdoor en laat het geheel dan overnieuw smelten.roer alles nog eens goed door.Was de sinaasappel en rasp de schil boven het gesmolten chocolademengsel.roer er de eieren en vervolgens de suiker door.doe het geheel over in de springvorm en bak de cake in 25 minuten gaar.Schakel de oven uit,maar laat de cake er nog minimaal 10 minuten in staan.Laat de cake daarna buiten de oven verder afkoelen.Bestrooi de afgekoelde cake royaal met cacao door deze boven de cake te zeven.Snijd de cake in 8 gelijke delen met een mes dat je na elke snede onder de hete kraan houdt,zo krijg je mooie scherpe punten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
chucky zegt:
ik vond hem alleen iets te compact, maar de combinatie chocola/sinaasappel was perfect en het kostte weinig tijd om hem te maken!!
ik ga hem ook op mijn afscheidsdag van m'n werk maken
eline zegt: