KookJij

Superchocoladecake

Een heerlijk superchocoladecake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Superchocoladecake te bereiden

verwarm de oven voor op 150 graden.Breek de chocolade in stukken en verwarm die au bain marie.Roer de boter erdoor en laat het geheel dan overnieuw smelten.roer alles nog eens goed door.Was de sinaasappel en rasp de schil boven het gesmolten chocolademengsel.roer er de eieren en vervolgens de suiker door.doe het geheel over in de springvorm en bak de cake in 25 minuten gaar.Schakel de oven uit,maar laat de cake er nog minimaal 10 minuten in staan.Laat de cake daarna buiten de oven verder afkoelen.Bestrooi de afgekoelde cake royaal met cacao door deze boven de cake te zeven.Snijd de cake in 8 gelijke delen met een mes dat je na elke snede onder de hete kraan houdt,zo krijg je mooie scherpe punten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

eline

eline zegt:
heel lekker maar ik denk dat het lekkerder was zonder sinaasappel
chucky

chucky zegt:
ik heb hem uitgeprobeert, en ik vond hem super!! mijn vader en m'n vriend ook!!
ik vond hem alleen iets te compact, maar de combinatie chocola/sinaasappel was perfect en het kostte weinig tijd om hem te maken!!

ik ga hem ook op mijn afscheidsdag van m'n werk maken
behrens

behrens zegt:
Nou nou nou,je maakt er wel wat van.Hij is werkelijk heerlijk.Alleen de schil viel me wat tegen.Misschien heb je er wat aan.:p:p:D:D