Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse Bami met Kip
PT60M
Surinaamse Bami met Kip
Een lekkere en smeuige bami-hap voor de liefhebbers. Het is verstandig om je enigszins te houden aan de hoeveelheden in dit recept om niet voor smaak-verrassingen te komen staan.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Surinaamse
Bron:
Lynn Schmaal (Blog op Savory Sweets)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse Bami met Kip te bereiden
- Zet een pan met water op het vuur en los daarin op 3 blokjes maggi.
- Kook daarin de spaghetti beetgaar.
- Giet de spaghetti af en doe die dan in een grote kom met 1 x 5 cc ketjap manis en asin. Roer dat er goed door met een scheut olijfolie.
- Verhit in de wok een scheut olijfolie en fruit daarin aan de ui en de knoflook tot de ui glazig wordt.
- Voeg het tomaten-concentraat toe. Bak even een paar minuten door.
- Voeg vervolgens toe de kip, de 5-kruidenpoeder, gemberrasp, zwarte peper en trassie en meng het geheel grondig. Laat de kip bruin worden (zo nu en dan omwerken).
- Dan gaat de spaghetti-mix er bij en de ketjap. Roer goed om.
- Dan het 4de maggiblokje over de inhoud van de wok strooien en vervolgens er goed doorroeren, dan de gesnipperde bladselderij er door roeren en proef dan of er nog iets aan de smaak gedaan moet worden.
- Geef er bij zoetzure komkommer, sambal, kroepoek, een kippenpootje of/en een saté'tje.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Wat drinken we hierbij? We kunnen kiezen tussen warme thee, koud bier, een rose wijn of een stevige witte wijn