Ik ben gek op eiersalade en gek op pittig eten. Met dit in het achterhoofd heb ik dit recept gemaakt.
Dit recept is voor ca. 4 personen als bijgerechtje/voor op toastjes. Je kan natuurlijk het recept verdubbelen/halveren om de gewenste hoeveelheid te maken.
Eventueel zou je verse pepers kunnen gebruiken, maar met chilipoeder is de pittigheid makkelijker te "regelen".
Tip: Je kan beter bijkruiden aan het eind dan dat je in het begin er te veel kruiden in gooit!
Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse Eiersalade
PT20M
Surinaamse Eiersalade
Een heerlijke eiersalade met een pittig randje.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse Eiersalade te bereiden
- Kook de eieren hard (ca. 8 minuten)
- Snij de ui fijn en fruit deze in een pan.
- Maak een mengsel van de mayonaise, kerriepoeder, chilipoeder en mosterd.
- Voeg dit toe aan de ui en meng het geheel.
- Voeg de bosui toe en meng nogmaals.
- Snij de eieren in stukjes en voeg deze ook toe en meng het geheel goed.
- Voeg naar smaak zout toe en eventueel wat extra chilipoeder.