Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse huzarensalade
PT45M
Surinaamse huzarensalade
Een heerlijk surinaamse huzarensalade recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse huzarensalade te bereiden
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Kook in een ander pan de eieren hard. Snijd de augurken en zilveruitjes tot kleine blokjes.
Strooi wat zout en zwarte peper over de kip en bak deze gaar. Snijd dan de kip in kleine blokjes.
De aardappelen tot een puree stampen en voeg dan de mayonaise toe, een paar rode bieten (ook in kleinere blokjes gesneden) en een paar eetlepels sap van de rode bieten (tot u een mooie roze puree heeft)
De rest van de bieten heeft u niet meer nodig, is goed te bewaren in de koelkast.
Voeg de augurken, zilveruitjes en mais (houd een beetje achter de hand voor de garnering) toe en meng het geheel goed door. Voeg indien nodig meer mayonaise en rode bietensap toe tot het lekker smeuig is.
Voeg nu nog wat zwarte peper en zout toe naar smaak.
Snijd de eieren in schijfjes en plaats ze mooi gerangschikt op de salade en garneer de mais er ook bij.
Salade dient koud geserveerd te worden en is lekker bij de bbq of gewoon als een tussendoortje.
Strooi wat zout en zwarte peper over de kip en bak deze gaar. Snijd dan de kip in kleine blokjes.
De aardappelen tot een puree stampen en voeg dan de mayonaise toe, een paar rode bieten (ook in kleinere blokjes gesneden) en een paar eetlepels sap van de rode bieten (tot u een mooie roze puree heeft)
De rest van de bieten heeft u niet meer nodig, is goed te bewaren in de koelkast.
Voeg de augurken, zilveruitjes en mais (houd een beetje achter de hand voor de garnering) toe en meng het geheel goed door. Voeg indien nodig meer mayonaise en rode bietensap toe tot het lekker smeuig is.
Voeg nu nog wat zwarte peper en zout toe naar smaak.
Snijd de eieren in schijfjes en plaats ze mooi gerangschikt op de salade en garneer de mais er ook bij.
Salade dient koud geserveerd te worden en is lekker bij de bbq of gewoon als een tussendoortje.
katinka zegt:
eindelijk heb ik dit recept weer, ik was het namelijk kwijt geraakt. maar wat je er ook in kan doen dat is picallily, dat is ook erg lekker. en dit is echt een fantastische site. thanks.