Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse nasi
PT30M
Surinaamse nasi
Een heerlijk surinaamse nasi recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia van Velzen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse nasi te bereiden
Kook de rijst volgens het pak.
Bak de kipfilet gaar.
Doe een beetje olijfolie in de wok en fruit de gesneden ui, de gesneden knoflook en gesnipperde madam chennetje.
Gooi vervolgens 2 eieren erbij en roer dit lekker door elkaar. Daarna de kipfilet toevoegen. De nasi goreng groente toevoegen met 100ml water. Nu de rijst erbij en katjap toevoegen. Doe dit beetje bij beetje totdat je de juiste kleur en smaak hebt. (circa 1/4 van zo'n klein flesje). Dit nog 10-15 min in de wok laten zitten en af en toe doorroeren.
Bak de kipfilet gaar.
Doe een beetje olijfolie in de wok en fruit de gesneden ui, de gesneden knoflook en gesnipperde madam chennetje.
Gooi vervolgens 2 eieren erbij en roer dit lekker door elkaar. Daarna de kipfilet toevoegen. De nasi goreng groente toevoegen met 100ml water. Nu de rijst erbij en katjap toevoegen. Doe dit beetje bij beetje totdat je de juiste kleur en smaak hebt. (circa 1/4 van zo'n klein flesje). Dit nog 10-15 min in de wok laten zitten en af en toe doorroeren.
Barbara Metz zegt:
Het smaakt goed en oogt leuk!