Ook top als een onderdeel van jouw Sushi tafel.
Optioneel:
*Als passende garnering er naast zou je ook gembersnippers op tafel kunnen zetten. Vind ik zelf erg lekker.
*Lente ui in dunne plakjes (door de rijst of apart) en bieslook (meer voor het plaatje in sprieten boven op de rijst).
Recept
« Terug naar recepten
Sushi Hollandaise
PT30M
Sushi Hollandaise
Een heerlijk sushi hollandaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Goede vrienden. (Henk en Marre)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sushi Hollandaise te bereiden
Snijd de rauwe zalm in blokjes en leg ze in de azijn.
De zalm rustig laten "garen" in de koelkast.
Afdekken met plastic folie. (Minimaal een half uur. Maximaal een dagdeel, want je moet het wel vers eten natuurlijk. Tussendoor één of twee keer doorroeren zodat alle kanten van de blokjes ook in aanraking komen met het zuur.)
Na garing de zalm droog deppen en vervolgens doen we er olie, knoflook en tijm bij. Voorzichtig mengen.
Bestrooien met Nori poeder.
Lekker met rijst, sla, en alles eten met stokjes.
Er een schaaltje sojasaus aangelengd met Wasabi pasta als dip bij serveren.
De zalm rustig laten "garen" in de koelkast.
Afdekken met plastic folie. (Minimaal een half uur. Maximaal een dagdeel, want je moet het wel vers eten natuurlijk. Tussendoor één of twee keer doorroeren zodat alle kanten van de blokjes ook in aanraking komen met het zuur.)
Na garing de zalm droog deppen en vervolgens doen we er olie, knoflook en tijm bij. Voorzichtig mengen.
Bestrooien met Nori poeder.
Lekker met rijst, sla, en alles eten met stokjes.
Er een schaaltje sojasaus aangelengd met Wasabi pasta als dip bij serveren.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Anna zegt:
Kookgroet,
Anna.
liske zegt:
Anna zegt: