KookJij

Sushi Hollandaise

Een heerlijk sushi hollandaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Goede vrienden. (Henk en Marre)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sushi Hollandaise te bereiden

Snijd de rauwe zalm in blokjes en leg ze in de azijn.
De zalm rustig laten "garen" in de koelkast.
Afdekken met plastic folie. (Minimaal een half uur. Maximaal een dagdeel, want je moet het wel vers eten natuurlijk. Tussendoor één of twee keer doorroeren zodat alle kanten van de blokjes ook in aanraking komen met het zuur.)
Na garing de zalm droog deppen en vervolgens doen we er olie, knoflook en tijm bij. Voorzichtig mengen.
Bestrooien met Nori poeder.
Lekker met rijst, sla, en alles eten met stokjes.
Er een schaaltje sojasaus aangelengd met Wasabi pasta als dip bij serveren.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Ook top als een onderdeel van jouw Sushi tafel.
Optioneel:
*Als passende garnering er naast zou je ook gembersnippers op tafel kunnen zetten. Vind ik zelf erg lekker.
*Lente ui in dunne plakjes (door de rijst of apart) en bieslook (meer voor het plaatje in sprieten boven op de rijst).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Goede tip! Dank je, zeker wat voor de volgende keer:D:D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Probeer dit eens te maken met ketan-rijst. Je krijgt dan een lemper-vorm en dat snijd je in plakken en dien je op als sushi. Volgens mij hebben wij op deze kooksite wel wat recepten van lemper.Het recept van Anna is een smakelijke variatie!:D:D
Anna

Anna zegt:
Haha! Liske, voor de benodigde sinaasappel azijn heb ik ook een recept gepost.
Kookgroet,
Anna.
liske

liske zegt:
Nounou, Jolandakarla, Ik wilde alleen zien wie er zo'n fijn recept geplaatst had en of deze persoon nog meer soortgelijke recepten had!
Anna

Anna zegt:
Mijn naam staat er nu bij, dames;)
Groetjes,
Anna
KookJij:D
Liske

Liske zegt:
Van wie is dit recept?