Recept
« Terug naar recepten
Sweet and Sour van Varkensvlees
PT65M
Sweet and Sour van Varkensvlees
Dit is een klassiek gerecht uit de provincie Canton en wordt daar "Goo Lou Yok" genoemd. Het is krokant gebakken varkensvlees in een jasje met een saus, die zoet is van de suiker, zuur is van de ketchup en de rijstwijn-azijn en verrijkt met paprika en ananas.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sweet and Sour van Varkensvlees te bereiden
- Maak de marinade mix en laat het varkensvlees daarin 20 minuten blijven staan. Roer zo nu en dan even om.
- Maak de zoetzure saus door de ingredienten bij elkaar te voegen en goed te mixen.
- Mix de ingredienten voor het frituurbeslag.
- Haal de blokjes varkensvlees uit de marinade en dep ze droog.Doe ze dan in het frituur beslag.
- Ondertussen staat de frituurolie warm te worden in de frituurpan.
- Als de olie heet genoeg is (180 graden Celsius) worden de blokjes varkensvlees uit het frituurbeslag in porties gaar gefrituurd.
- De gefritturde blokjes varkensvlees uit laten druipen op keukenpapier.
- Zet de wok op het vuur en laat die heet worden. Doe een paar eetlepels olie uit de frituurpan in de wok en verhit.
- Gooi de gesnipperde knoflook in de hete olie en meteen daarna de julienne van de rode en groene paprika en de blokjes ananas.
- Wanneer je gewokte paprika gaat ruiken, dan de zoetzure saus er bij gieten. Roeren tot de saus dikker gaat worden.
- Dan de blokjes gefrituurde varkensvlees er bij doen en even laten sudderen.
- Dan de stukken lente ui er bij doen en doorverwarmen.
- Geef er witte rijst bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er jasmijnthee bij of een niet al te droge witte wijn.