Recept
« Terug naar recepten
Sweet chicken
PT60M
Sweet chicken
Een heerlijk sweet chicken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Michelle van Bergen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sweet chicken te bereiden
Meng de sambal, 2 geperste/gesneden knoflooktenen, zout & peper en een beetje olijfolie.
Haal met je vingers vanaf de voorkant het vel los van het kippenvlees, zorg er hierbij wel voor dat het vel niet eraf gaat. Snijd onder het vel inkepingen in het vlees. Smeer het mengsel van de sambal, knoflook, zout & peper en olijfolie in de inkepingen en onder de huid van de kip. Masseer het hele goedje goed in de kip. Laat dit even zo staan.
Ondertussen kunt u de oven aanzetten op 200°C. Strooi in de ovenschaal wat olijfolie. Snijd de uien in grove stukken en snijd de overige knoflooktenen in tweeën.
Leg de kippen in de ovenschaal en doe er nog wat peper, zeezout en olijfolie overheen. Strooi de uien en de knoflook tenen tussen de kippen in. Natuurlijk kunt u er ook nog andere groenten bij doen. Doe de kip in de oven en laat dit voor 30 minuten staan.
Na 30 min. kunt u de honing op de kip smeren, en met een lepel nog wat over de uien en knoflook laten druipen. Laat dit nog ± 15 à 20 minuten staan. En klaar is de kip,
eet smakelijk!
Haal met je vingers vanaf de voorkant het vel los van het kippenvlees, zorg er hierbij wel voor dat het vel niet eraf gaat. Snijd onder het vel inkepingen in het vlees. Smeer het mengsel van de sambal, knoflook, zout & peper en olijfolie in de inkepingen en onder de huid van de kip. Masseer het hele goedje goed in de kip. Laat dit even zo staan.
Ondertussen kunt u de oven aanzetten op 200°C. Strooi in de ovenschaal wat olijfolie. Snijd de uien in grove stukken en snijd de overige knoflooktenen in tweeën.
Leg de kippen in de ovenschaal en doe er nog wat peper, zeezout en olijfolie overheen. Strooi de uien en de knoflook tenen tussen de kippen in. Natuurlijk kunt u er ook nog andere groenten bij doen. Doe de kip in de oven en laat dit voor 30 minuten staan.
Na 30 min. kunt u de honing op de kip smeren, en met een lepel nog wat over de uien en knoflook laten druipen. Laat dit nog ± 15 à 20 minuten staan. En klaar is de kip,
eet smakelijk!
Ingrid zegt: