Recept
« Terug naar recepten
Syllabub
PT10M
Syllabub
Een heerlijk syllabub recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Syllabub te bereiden
Was de citroen zorgvuldig. Schil er met een zeste heel dun de schil af. Pers de citroen uit en zeef het sap.
Roer de honing los met de witte wijn en suiker en 3 el. van het citroensap en cognac. Leg hierin de schil van de citroen en laat 1 uur marineren. Haal de schil er na een uur uit.
Klop de slagroom lobbig en schep door het sap.
Schep in mooie glazen en strooi de foeliepoeder erover en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Garneer met een sliertje citroenschil.
Roer de honing los met de witte wijn en suiker en 3 el. van het citroensap en cognac. Leg hierin de schil van de citroen en laat 1 uur marineren. Haal de schil er na een uur uit.
Klop de slagroom lobbig en schep door het sap.
Schep in mooie glazen en strooi de foeliepoeder erover en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Garneer met een sliertje citroenschil.
eva Van Den Heuvel zegt: