KookJij

Taaitaai

Een heerlijk taaitaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taaitaai te bereiden

Maak de honing voorzichtig warm in een pannetje en roer er de stroop door. Zeef de bloem. Dan moeten de specerijen en het rijsmiddel erdoor. Doe hier de afgekoelde honing en stroop bij en kneed alles tot een stevig deeg. Rol dit deeg uit en maak er vormpjes van (bijvoorbeeld in een koekplank). Leg die op een ingevette bakplaat en bak het in een niet te warme oven (160°C) in circa 25 minuutjes lichtbruin en gaar.
Vervolgens kan je lekker van de taai taai gaan genieten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Aldivo

Aldivo zegt:
Hier is idd geen deeg van te kneden en het resultaat is erg hard en niet te eten. Gelukkig was ik zo slim dit voor sinterklaas te proberen:(
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
shady je vroeg een reactie op de taai taai ik heb het niet geprobeerd maar dit is mijn recept en dat is erg lekker 250 ml.honing, 250 ml. bruine suiker, 250 ml water,875 ml bloem,1kleine paplepel bakpoeder,1 eetlepel anijszaad en wat zout. Het water de bruine suiker en de honing en het anijszaad in een pan en even koken, dan de rest er in en direct in een vierkanten bakvorm doen. Bakken op 160 C voor rond 35 min. Ik hoop dat deze wel lukt, veel succes.
shady

shady zegt:
Hebben jullie dit recept geprobeerd? Doen en vertel me alstublieft wat er aan ontbreekt want ik kan geen deeg hiervan kneden.