--->NOOT*Bodempjes voor de cake-jes
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kop koekjes-kruimels
4 eetlepels roomboter
1 eetlepel versgeraspte gember
We roeren alles goed door elkaar en verdelen dan dit "deeg" over de vormpjes en stampen het goed stevig aan.
Hier boven op storten we het cake beslag.
#
De cake-jes zijn klaar en de crême is klaar.
Nu bedekken we de cake-jes helemaal met de crême en
smukken het verder op met (gekleurde) suikerpareltjes of figuurtjes
Recept
« Terug naar recepten
Taartje Limoen (Cake)
PT60M
Taartje Limoen (Cake)
Een heerlijk taartje limoen (cake) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
- > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Belgische vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartje Limoen (Cake) te bereiden
*Zeef de bloem,bakpoeder en zout in een kom
*Klop in een andere kom de boter met suiker tot een lichte en iets schuimige massa
*Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en blijf kloppen tot ze volledig zijn opgenomen.
Nu de zeste er door werken en het sap
*Dan gaat er wat bloem bij,er door kloppen,dan wat melk,er
door kloppen,dan weer wat bloem,enz.Eindigen met bloem
en al kloppend een egale klontloze deegmassa vormen
*De oven kan aangezet worden op 180 graden Celsius en
de vormpjes moeten ingevet worden (We kunnen de cake-jes ook een stevige bodem geven--->zie hier beneden)
*Vul de vormpjes voor 2/3 vol en zet ze in de oven en laat ze 20 minuten bakken.Dan zijn ze wel zo ongeveer gaar.
*Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen en als ze een beetje zijn afgekoeld uit de vormpjes halen
#
Crême:
*In een pan de melk en room verhitten en een mespuntje zout er door roeren.Laat hierin 2 eetlepels suiker oplossen. Houd warm
*In een kom met een staafmixer de dooiers,de maizena,de rest van de suiker draaien tot een egale massa en hierbij langzaam,beetje voor beetje de hete room/melk massa gieten,terwijl we blijven staafmixeren.Dan gaat het sap er bij,vervolgens de boter en tenslotte de zeste.Altijd eerst het ene ingredient volledig wegwerken alvorens het volgende ingredient toe te voegen.
*Klop in een andere kom de boter met suiker tot een lichte en iets schuimige massa
*Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en blijf kloppen tot ze volledig zijn opgenomen.
Nu de zeste er door werken en het sap
*Dan gaat er wat bloem bij,er door kloppen,dan wat melk,er
door kloppen,dan weer wat bloem,enz.Eindigen met bloem
en al kloppend een egale klontloze deegmassa vormen
*De oven kan aangezet worden op 180 graden Celsius en
de vormpjes moeten ingevet worden (We kunnen de cake-jes ook een stevige bodem geven--->zie hier beneden)
*Vul de vormpjes voor 2/3 vol en zet ze in de oven en laat ze 20 minuten bakken.Dan zijn ze wel zo ongeveer gaar.
*Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen en als ze een beetje zijn afgekoeld uit de vormpjes halen
#
Crême:
*In een pan de melk en room verhitten en een mespuntje zout er door roeren.Laat hierin 2 eetlepels suiker oplossen. Houd warm
*In een kom met een staafmixer de dooiers,de maizena,de rest van de suiker draaien tot een egale massa en hierbij langzaam,beetje voor beetje de hete room/melk massa gieten,terwijl we blijven staafmixeren.Dan gaat het sap er bij,vervolgens de boter en tenslotte de zeste.Altijd eerst het ene ingredient volledig wegwerken alvorens het volgende ingredient toe te voegen.