KookJij

Taartje met grana padano en artisjokken

Een heerlijk taartje met grana padano en artisjokken recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taartje met grana padano en artisjokken te bereiden

Maak de artisjokken schoon door de buitenste bladeren, andere harde delen en eventueel hooi te verwijderen.Snij de artisjokken eerst doormidden en vervolgens in plakjes. Stoof ze gaar in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur in een scheutje olie, met het sap van 1/2 citroen, 1/2 glas wijn, zout en peper uit de molen. Snij of schaaf de courgetten in dunne ronde plakjes. Meng een paar eetlepels fijngehakte kruiden en schaaf 100 gram grana padano.Beboter een bakvorm (diameter 16 cm), leg op de bodem een cirkel bakpapier, waarop u een eerste laagje van plakjes courgette legt, bestrooi de courgette met zout, peper, kruiden en kaas. Leg er vervolgens een laagje gestoofde artisjokken op, bestrooi met kruiden en kaas. Maak net zolang laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Bestrooi de taart rijkelijk met geraspte kaas en klontjes boter en zet hem 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Leg er eventueel de laatste 10 minuten een stukje aluminiumfolie op. Haal de taart uit de bakvorm door deze om te keren en leg hem op een schaal, Met het sausje dat zich tijdens het bakken heeft gevormd. Laat hem voor het serveren een beetje afkoelen; zodat u hem makklijker kunt snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst