Recept
« Terug naar recepten
Taartje van couscous en peulvruchten met konijnenb
PT80M
Taartje van couscous en peulvruchten met konijnenb
Een heerlijk taartje van couscous en peulvruchten met konijnenb recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
hln.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartje van couscous en peulvruchten met konijnenb te bereiden
Stoof de groenten aan in een klontje boter. Leg hierop de stukjes konijn en bevochtig met witte wijn en bouillon. Voeg er het kruidenbosje, peper en zout bij en laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken. Verwijder af en toe bovendrijvend vet en schuim af. Voor het couscoustaartje: Versnipper de ui, de wortel, de prei en de knoflook in gelijke stukjes. Bak de snippers 5 minuten aan in olijfolie. Giet de griesmeel erbij en bevochtig met 21/2 deciliter water. Roer door elkaar en zet de pan met deksel in een oven van 180 graden gedurende 5 minuten. Kijk toe dat het griesmeel niet gaat kleven. Roer, als dat het geval zou zijn, er met een vork door. Vermeng de couscous met de gekookte peulvruchten, wat snippers van het pepertje en een klontje boter. Vul hiermee een beboterde tulbandvorm, Duw goed aan en laat rusten tot de ragoutklaar is. Zet de couscous terug in de oven om op te warmen en dit gedurende 15 minuten. Zeef ondertussen de ragout. Bind de saus lichtjes met maïzena en roer er een liaison door van eidooiers en room. Controleer de smaak en voeg er enkele druppels citroensap en de gehakte peterselie aan toe. Voeg er dan ook het vlees en de groenten bij.