Recept
« Terug naar recepten
Taartje van Feta-Kaas in phyllo-Deeg
PT60M
Taartje van Feta-Kaas in phyllo-Deeg
In Griekenland en in het midden Oosten zijn ze heel knap in het maken van "taartjes" in phyllo-deeg. Je maakt een mengsel van bv kaas-uien-knoflook-paprika-mint of dille. Dat mengsel wordt zoveel mogelijk gehomogeniseerd (dwz er wordt een mooi glad papje van gemaakt). Dat doe je in een paarlagen phyllo-deeg en dat gaat dan de oven in. Behalve dat het zeer smakelijk is heeft het nog enkele bizondere eigenschappen: Het is vegetarisch, het is halal, het is kosher en bovendien allergeen-vrij!
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Libanon
Keuken:
Midden Oosten
Bron:
Fam.Regeur
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartje van Feta-Kaas in phyllo-Deeg te bereiden
- In een grote kom de beide kazen fijn prakken en goed mengen.
- In een ant-aanbak-pan 10 cc olijfolie verhitten en daarin de uien, knoflook en paprika aanfruiten. Ze moeten zacht worden, O ze mogen niet bruin kleuren.
- Prak het uienmengsel goed door het kaas mengsel.
- Voeg verder toe aan het kaasmengsel de cayennepeper, de eieren en de gehakte muntblaadjes. Roer en prak dat goed dooreen. Dek de kom af en zet op z'n minst 8 uur in de koeling.
- Dan gaan we beginnen: leg een laag phyllo deeg op een droog aanrecht en besmeer deze met olijfolie. Leg er dan 1 vel boven op en smeer weer in. Dan een derde vel phyllo deeg over de 2 voorgaande vellen vouwen en die ook weer insmeren. Dan de 3-lagen-lap in vier stukken snijden.
- Elk van de vier stukken draperen in een "gat" van het muffinblik of muffin-siliconenmat.
- In het gat 1/8-ste van het kaasmengsel doen en de overhangende stukken phyllo-deeg omklappen op de vulling.
- Dan gaat het geheel in de oven, die al op 180 graden Celsius staat. We laten het een twintigtal minuten bakken.
- Uit de oven halen en laten afkoelen.
- Geef 2 per persoon.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een droge witte wijn.