Recept
« Terug naar recepten
Taartje van lamsbout met rozemarijn-rodewijnsaus
PT30M
Taartje van lamsbout met rozemarijn-rodewijnsaus
Een heerlijk taartje van lamsbout met rozemarijn-rodewijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Taartje van lamsbout met rozemarijn-rodewijnsaus te bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het aan in de olijfolie.Zet het daarna in een voorverwarmde oven van 200 graden.Haal het vlees na ongeveer 25 min uit de oven en verpak het in aluminiumfolie.Laat het 15 min rusten.Fruit de sjalotjes en de rozemarijn in het achtergebleven braadvet.Schenk de wijn en bouillon erbij en laat het vocht tot de helft inkoken.Voeg al roerend een voor een de boterklontjes toe en maak de saus op smaak met zout en peper.Vorm 12 dunne wafeltjes met een doorsnede van 8 cm van de rosti.Bak ze in een koekenpan aan beide zijde goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.Snijd het vlees in 8 plakjes.Maak taartjes van om en om 3 röstiwafeltjes en 2 plakjes vlees.Schep de saus met een juslepel op het bord en strijk deze met de bolle kant van de lepel uit tot een mooie cirkel.Leg het taartje op de saus.Serveer met gekaramelliseerde witlof of stoofpeertjes.
kooktan zegt:
Dat ziet er weer heerlijk uit en is niet heel moeilijk om te maken. Even nagaan of ik hier in het dorp ook lamsbout kan krijgen en dan zet ik het gerecht volgend weekeind op tafel.