Recept
« Terug naar recepten
taartjes met ham en champignons
PT30M
taartjes met ham en champignons
Een heerlijk taartjes met ham en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe taartjes met ham en champignons te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 8 grote muffinvormpjes in met koolzaadolie. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, de lente-uitjes en de knoflook 3 min op hoog vuur. Laat het geheel wat afkoelen. Doe het champignonmengsel in een kom voeg cheddar, ricotta eieren nootmuskaat toe en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de plakjes ham in kleine reepjes en schep ze door het champignonmengsel. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, snijd ze in de lengte doormidden. Snijd elk stuk weer in 4 even grote delen. Bestrijk de 4 stukjes deeg met wat koolzaadolie en leg ze in de muffinvormpjes. Doe dit ook voor de overige vormpjes. Schep de vulling met een lepel in de vormpjes met bladerdeeg. Bak de taartjes 25 min in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze na een paar min afkoelen voorzichtig uit de vormpjes. Serveer de taartjes met een knapperige salade.