Recept
« Terug naar recepten
Taartjes met pruim en peer
PT40M
Taartjes met pruim en peer
Een heerlijk taartjes met pruim en peer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Taartjes met pruim en peer te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Schil de peren en leg ze in een pan. Voeg het citroensap en de 1 zakje vanillesuiker toe en overgiet met water tot ze net onder staan. Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Haal de pot van het vuur, voeg de perenlikeur toe en laat afkoelen.
3. Ontpit de pruimen en snij ze in stukjes.
4. Splits de eieren en roer het eigeel, de room, bloem, bakpoeder, boter, suiker en vanillesuiker tot een glad beslag. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het door het deeg.
5. Verdeel het deeg over de ingevette en met bloem bestrooide vormpjes. Zet in het midden van elk vormpje een gepocheerd peertje rechtop. Verdeel de stukjes pruim over het deeg rond de peertjes en druk ze er zachtjes in.
6. Bak de taartjes 15 minuten in de warme oven. Serveer warm, met een bolletje ijs erbij, of afgekoeld.
2. Schil de peren en leg ze in een pan. Voeg het citroensap en de 1 zakje vanillesuiker toe en overgiet met water tot ze net onder staan. Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Haal de pot van het vuur, voeg de perenlikeur toe en laat afkoelen.
3. Ontpit de pruimen en snij ze in stukjes.
4. Splits de eieren en roer het eigeel, de room, bloem, bakpoeder, boter, suiker en vanillesuiker tot een glad beslag. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het door het deeg.
5. Verdeel het deeg over de ingevette en met bloem bestrooide vormpjes. Zet in het midden van elk vormpje een gepocheerd peertje rechtop. Verdeel de stukjes pruim over het deeg rond de peertjes en druk ze er zachtjes in.
6. Bak de taartjes 15 minuten in de warme oven. Serveer warm, met een bolletje ijs erbij, of afgekoeld.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
tortie zegt:
Heb 1 vraag wat voor kleine peertjes gebruik je dan want je hebt hier zover ik dus gebruik altijd die hele grote en wel doyenne of conference. Bedankt vast
slaatje zegt: