Recept
« Terug naar recepten
Tabbouleh
PT45M
Tabbouleh
Tabbouleh is een vegetarisch salade gerecht uit het Midden-Oosten.Er zit dan altijd in : bulgur,peterselie en tomaten.In Westerse landen is het een gewilde salade.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Libanon
Keuken:
Midden Oosten
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tabbouleh te bereiden
*Overgiet de bulghur met 3 1/2 deciliter water en laat een half uur staan
*Als alle groentes en blad-kruiden fijn gesneden zijn,meng die dan door elkaar
*Meng de olie en het citroensap door elkaar
*Als bulghur gaar is,overtollig vocht verwijderen en groentes,kruiden en dressing goed met elkaar mengen en op smaak brengen met peper en zout
*Als alle groentes en blad-kruiden fijn gesneden zijn,meng die dan door elkaar
*Meng de olie en het citroensap door elkaar
*Als bulghur gaar is,overtollig vocht verwijderen en groentes,kruiden en dressing goed met elkaar mengen en op smaak brengen met peper en zout
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Opdienen:Doe de sla op de bordjes en verdeel daar over het bulghur mengsel
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Ik heb in het verleden wel eens gewezen op een missen van de keuken uit Midden Oosten (te weten : Syrie, libanon, Turkije, Iran, Irak, Saoedie Arabie ,Verenigde Emiraten, Oman, Afghanistan.
In de Noord-Afrikaanse keuken mis ik Egypte. Zo zijn er wel meer verbeteringen aan te brengen.
Jan A.
deuxchapeaux zegt:
Jan A:)
mdc zegt:
Granaat saus is niet zoet, hez smaakt eerder zurig,het ist niet de siroop die je in liter flessen kopen kan.Deze saus is in Türkische winkels te vinden.;)
Groetjes Martine:D
mdc zegt:
De granaatsaus ist NIET zoet, het heeft een zurige scherpe smaak. Het is niet de siroop, deze saus word in kleine flessen verkocht in Türkische winkels.
;)Groetjes Martine:D
deuxchapeaux zegt:
Gr.Jan A:)
Anna Koudys zegt:
Ik heb het één en ander toegevoegd wat betreft de keukens en landen.
Prettig weekend verder.
Groetjes,
Anna.