Recept
« Terug naar recepten
Tabbouleh met Bloemkool
PT20M
Tabbouleh met Bloemkool
In dit recept gebruiken we klein gemaakte bloemkool in plaats van bulgur of rijst.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Libanon
Keuken:
Oosterse
Bron:
Engelse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tabbouleh met Bloemkool te bereiden
- De roosjes van de bloemkool en de kleinere stelen in stukken in de keukenmachine doen. Dan een aantal malen pulsren tot er "koorrels" ontstaan zijn, die aan rijst doen denken
- Meng door deze bloemkool korrels een mespunt zout en 1 eetlepel olijfolie en reor dat goed door elkaar. Doe dit in een glazen kom bedekt met plastic folie in de magnetron en zet de magnetron 3 minuten op maximum.
- Vervolgens de bloemkool korrels uitspreiden op een bakblik o.i.d. om af te koelen.
- Doe dan in een grote kom alle ingredienten door elkaar en roer dat goed door.
- Proef of deze tabbouleh nog verder op smaak gebracht moet worden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hier bij een aromatische witte wijn.