Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle di scampi
PT40M
Tagliatelle di scampi
Een heerlijk tagliatelle di scampi recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle di scampi te bereiden
Pesto
100 gr. pijnboompitten, 5 teentjes knoflook, 40 gr. verse basilicum, 7 eetl. Parmezaanse kaas, 2 dl. olijfolie, zwarte peper.
Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes. Kook de tagliatelle al dente in ruim water met een beetje zout en een scheutje olie. Giet de tagliatelle af en spoel af met koud water.
Warm de tagliatelle op in een ruime pan met een beetje olijfolie. Voeg de tomaten, van takje af geritste tijm, gehakte knoflook, peper en zout en de pesto naar smaak toe (voorzichtig met de pesto, zeer sterk). Als alles warm is een scheut room erdoor doen.
Doe peper en zout op de scampi’s (verwijder het darmkanaal) en bak ze in een beetje olie.
Uitserveren:
Leg de tagliatelle op een bord en leg hier de scampi’s op.
100 gr. pijnboompitten, 5 teentjes knoflook, 40 gr. verse basilicum, 7 eetl. Parmezaanse kaas, 2 dl. olijfolie, zwarte peper.
Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes. Kook de tagliatelle al dente in ruim water met een beetje zout en een scheutje olie. Giet de tagliatelle af en spoel af met koud water.
Warm de tagliatelle op in een ruime pan met een beetje olijfolie. Voeg de tomaten, van takje af geritste tijm, gehakte knoflook, peper en zout en de pesto naar smaak toe (voorzichtig met de pesto, zeer sterk). Als alles warm is een scheut room erdoor doen.
Doe peper en zout op de scampi’s (verwijder het darmkanaal) en bak ze in een beetje olie.
Uitserveren:
Leg de tagliatelle op een bord en leg hier de scampi’s op.
bertal zegt:
Is aangepast.
Maar je had het kunnen zien in de bereiding.
Succes met dit recept, gisteravond nog gemaakt en in de pasta truffelolie gedaan (tip)
m.v.g. Bert Allers