Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met garnalen
PT20M
Tagliatelle met garnalen
Een heerlijk tagliatelle met garnalen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Angelika Peperkamp
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Bron:
Angelika Peperkamp Angelika Peperkamp
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tagliatelle met garnalen te bereiden
snijd ui en knoflook fijn en bak lekker aan in de pan met een klein beetje olie.
Laat geheel even zachtjes doorpruttelen en snijd ondertussen de worteltjes en courgette in mooie gelijke stukjes. Doe een klontje boter in een gewone pan en voeg de fijngesneden courgette en worteltjes toe. Laat deze op een laag vuur gaar worden onder af en toe doorroeren. Let op dat het niet te hard gaat! Zet ondertussen water op om de pasta in te koken.
Voeg bij de uitjes en knoflook het blikje tomatenpuree. Roer het geheel goed door en voeg wat versgemalen peper en evt. zout bij. Na ca. 5 minuten kun je ca. 1 dl. visbouillon toevoegen en vervolgens het geheel weer ca. 5 minuten laten pruttelen.
Kook de pasta bijtgaar.
Voeg bij de het bakje creme-fraiche toe en laat het geheel goed warm worden onder voortdurend roeren.
Als het geheel goed warm is, alles in de beker van de staafmixer of in de foodprocessor doen en er een glad geheel van maken.
Hierna weer terug in de pan en de garnalen bij de saus voegen zodat ze gaar en warm kunnen worden (niet te lang anders worden ze taai).
Als alles klaar is kan het opdienen beginnen:
4 grote borden beleggen met een bodempje pasta, hier de groente overheen en vervolgens afsluiten met de saus met hierin de garnalen. Direct serveren (warm!).
Laat geheel even zachtjes doorpruttelen en snijd ondertussen de worteltjes en courgette in mooie gelijke stukjes. Doe een klontje boter in een gewone pan en voeg de fijngesneden courgette en worteltjes toe. Laat deze op een laag vuur gaar worden onder af en toe doorroeren. Let op dat het niet te hard gaat! Zet ondertussen water op om de pasta in te koken.
Voeg bij de uitjes en knoflook het blikje tomatenpuree. Roer het geheel goed door en voeg wat versgemalen peper en evt. zout bij. Na ca. 5 minuten kun je ca. 1 dl. visbouillon toevoegen en vervolgens het geheel weer ca. 5 minuten laten pruttelen.
Kook de pasta bijtgaar.
Voeg bij de het bakje creme-fraiche toe en laat het geheel goed warm worden onder voortdurend roeren.
Als het geheel goed warm is, alles in de beker van de staafmixer of in de foodprocessor doen en er een glad geheel van maken.
Hierna weer terug in de pan en de garnalen bij de saus voegen zodat ze gaar en warm kunnen worden (niet te lang anders worden ze taai).
Als alles klaar is kan het opdienen beginnen:
4 grote borden beleggen met een bodempje pasta, hier de groente overheen en vervolgens afsluiten met de saus met hierin de garnalen. Direct serveren (warm!).