Recept
« Terug naar recepten
Tagliatelle met zeeduivel en prei
PT25M
Tagliatelle met zeeduivel en prei
Een heerlijk tagliatelle met zeeduivel en prei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Tagliatelle met zeeduivel en prei te bereiden
1. Kook de tagliatelle beetgaar in kokend gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snij 1 preiwit in fijne reepjes van 6 cm lang. Snij de overige preiwitten in ringen. Stoof de preiringen aan in 1 eetlepel boter, kruid met peper en zout, voeg het takje tijm en het laurierblad toe. Blus met de witte wijn en de visfond. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje inkoken. Stoof de preireepjes apart aan in wat boter.
3. Bak de zeeduivel krokant in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
4. Giet de pasta door een zeef en spoel onder stromend koud water. Laat uitlekken.
5. Serveer de tagliatelle met de preisaus en de blokjes zeeduivel. Werk af met de gehakte peterselie.
2. Snij 1 preiwit in fijne reepjes van 6 cm lang. Snij de overige preiwitten in ringen. Stoof de preiringen aan in 1 eetlepel boter, kruid met peper en zout, voeg het takje tijm en het laurierblad toe. Blus met de witte wijn en de visfond. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje inkoken. Stoof de preireepjes apart aan in wat boter.
3. Bak de zeeduivel krokant in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
4. Giet de pasta door een zeef en spoel onder stromend koud water. Laat uitlekken.
5. Serveer de tagliatelle met de preisaus en de blokjes zeeduivel. Werk af met de gehakte peterselie.
jacques joosten zegt: