Wat past er het beste bij scherpe eiergerechten:
Waarschijnlijk is jasmijnthee het beste antwoord.
Een koud biertje gaat ook prima en als wijn zou je het beste een niet al te droge witte wijn er bij kunnen drinken.
Recept
« Terug naar recepten
Tahu Telor, Indische Eitjes
PT20M
Tahu Telor, Indische Eitjes
Eén van de vele bijgerechtjes met eieren voor bv. de rijsttafel of nasi goreng speciaal. Zoals Felix Wilbrink al liet doorschemeren lijkt dit gerecht op de de latere Fu Yong Hai. Het zou een voorloper kunnen zijn. Eigenlijk is naam niet helemaal goed : In het Indonesisch is een (gevulde) omelet een dadar isi.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Felix Wilbrink, Telegraaf 25 april 2016
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tahu Telor, Indische Eitjes te bereiden
- Meng de tahu met de prei, knoflook, peper en zeezout en roer dat door de geklutste eieren.
- Verhit de rijstolie in een anti-aanbakpan en bak een omelet van het eiermengsel.
- Maak intussen een sausje van de sambal, ketjap en limoensap..
- Giet over de omelet het sausje en verdeel over de borden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Henk zegt:
Probeer eens het limoensap te vervangen dort djeruk purut ( klein groen rond citroentje, kruidig en verfrissend van smaak ) Te koop in de Toko
mvrgr Henk
Jan A van der Hoeden zegt:
Jan A.