Recept
« Terug naar recepten
Tajine: maiskip goed gevuld met Lindemans kriek bereid
PT120M
Tajine: maiskip goed gevuld met Lindemans kriek bereid
Een heerlijk tajine: maiskip goed gevuld met lindemans kriek bereid recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: maiskip goed gevuld met Lindemans kriek bereid te bereiden
Kip insmeren zowel binnenkant als buitenkant met de mosterd en kruiden. Bak deze even aan in boter met een scheut olijfolie.
Ajuin in blokjes snijden.
Look fijn snijden.
Wortelen grof snijden.
Vul de kip met de mengeling deze uiteraard evenzeer gekruid.
Laat de tajine goed opwarmen met een scheut olijfolie leg de kip erin samen met de resterende groenten.
Voeg de kriek toe en zet het vuur op de laagste stand.
Laat dit alles zachtjes stoven onder delsel.
Serveer deze super malse kip met groenten en aardappelen naar keuze.
Ajuin in blokjes snijden.
Look fijn snijden.
Wortelen grof snijden.
Vul de kip met de mengeling deze uiteraard evenzeer gekruid.
Laat de tajine goed opwarmen met een scheut olijfolie leg de kip erin samen met de resterende groenten.
Voeg de kriek toe en zet het vuur op de laagste stand.
Laat dit alles zachtjes stoven onder delsel.
Serveer deze super malse kip met groenten en aardappelen naar keuze.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.