Recept
« Terug naar recepten
Tajine: Mc CHOUFFE op mexicaanse wijze
PT120M
Tajine: Mc CHOUFFE op mexicaanse wijze
Een heerlijk tajine: mc chouffe op mexicaanse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: Mc CHOUFFE op mexicaanse wijze te bereiden
Gehakt mengen met het eike, chapelure en cajunkruiden maak er bollekes van en bak even aan in boter.
Het vlees in blokjes snijden en evenzeer even aanbakken.
Snijbonen in stukjes snijden.
De ajuin in grove stukken snijden.
Paprika's in blokjes snijden.
Tajine met een klein beetje boter goed opwarmen het vlees en bollekes ( balletjes ) evenzeer de ajuin en snijbonen toevoegen.
Zet het vuur zo laag mogelijk en voeg het bier toe evenzeer de kruiden. Deksel op tajine en laat nu +/- 90 min stoven.
Voeg dan de paprika blokjes, mais en kidney bonen toe en laat verder stoven.
Serveer zeer warm.
Het vlees in blokjes snijden en evenzeer even aanbakken.
Snijbonen in stukjes snijden.
De ajuin in grove stukken snijden.
Paprika's in blokjes snijden.
Tajine met een klein beetje boter goed opwarmen het vlees en bollekes ( balletjes ) evenzeer de ajuin en snijbonen toevoegen.
Zet het vuur zo laag mogelijk en voeg het bier toe evenzeer de kruiden. Deksel op tajine en laat nu +/- 90 min stoven.
Voeg dan de paprika blokjes, mais en kidney bonen toe en laat verder stoven.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: