KookJij

Tajine: gevulde kalkoenlapjes met een sausje apart

Een heerlijk tajine: gevulde kalkoenlapjes met een sausje apart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine: gevulde kalkoenlapjes met een sausje apart te bereiden

Meng het gehakt met cajunkruiden, het eike en chapelure.
De kalkoenlapjes en beetje plat kloppen, verdeel het gehakt erop vouw toe en prik vast. Een beetje gehakt over gewoon wat kleine bouletten rollen.
Bak even bruin aan in olijfolie.
Paprika's in grove stukken snijden.
Courgette in grove stukken snijden.
Ajuin in grove stukken snijden.
Look in fijne ringen snijden.
Laat een beetje olijfolie opwarmen in de tajine voeg groenten en kruiden toe laat even bruin bakken, zet het vuur op de laagste stand, voeg de kalkoenrolletjes toe en bouletjes evenzeer de pijnboompitten, honing en natuurlijk niet vergeten het heerlijk bruin Grimbergen bier.
Laat dit alles zachtjes gaar worden.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:


Fijn om te horen Carlo laat het je smaken ;-) groetjes Hilde



carlo peeters

carlo peeters zegt:
Dit recept ga ik zeker maken!!!
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Els, kan natuurlijk in een gewone pan.Bij het koken met de tajine slaat de condens neer op het deksel en loopt weer terug in de schaal. Met de lange bereidingstijd op zeer laag vuur is het vlees super zacht en de kruiden komen meer tot hun recht.Zou zeggen proberen waard eens een tajine in huis ben je eraan verkocht :);):p groetjes van ons 3
Els

Els zegt:
Lijkt me erg lekker, maar dit kan toch ook in de gewone pan of heeft een tajine iets aparts.
;)Groetjes Els