Recept
« Terug naar recepten
Tajine: gevulde kalkoenlapjes met een sausje apart
PT150M
Tajine: gevulde kalkoenlapjes met een sausje apart
Een heerlijk tajine: gevulde kalkoenlapjes met een sausje apart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: gevulde kalkoenlapjes met een sausje apart te bereiden
Meng het gehakt met cajunkruiden, het eike en chapelure.
De kalkoenlapjes en beetje plat kloppen, verdeel het gehakt erop vouw toe en prik vast. Een beetje gehakt over gewoon wat kleine bouletten rollen.
Bak even bruin aan in olijfolie.
Paprika's in grove stukken snijden.
Courgette in grove stukken snijden.
Ajuin in grove stukken snijden.
Look in fijne ringen snijden.
Laat een beetje olijfolie opwarmen in de tajine voeg groenten en kruiden toe laat even bruin bakken, zet het vuur op de laagste stand, voeg de kalkoenrolletjes toe en bouletjes evenzeer de pijnboompitten, honing en natuurlijk niet vergeten het heerlijk bruin Grimbergen bier.
Laat dit alles zachtjes gaar worden.
De kalkoenlapjes en beetje plat kloppen, verdeel het gehakt erop vouw toe en prik vast. Een beetje gehakt over gewoon wat kleine bouletten rollen.
Bak even bruin aan in olijfolie.
Paprika's in grove stukken snijden.
Courgette in grove stukken snijden.
Ajuin in grove stukken snijden.
Look in fijne ringen snijden.
Laat een beetje olijfolie opwarmen in de tajine voeg groenten en kruiden toe laat even bruin bakken, zet het vuur op de laagste stand, voeg de kalkoenrolletjes toe en bouletjes evenzeer de pijnboompitten, honing en natuurlijk niet vergeten het heerlijk bruin Grimbergen bier.
Laat dit alles zachtjes gaar worden.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Els zegt:
;)Groetjes Els
Hilde Dumont zegt:
Fijn om te horen Carlo laat het je smaken ;-) groetjes Hilde