Recept
« Terug naar recepten
Tajine: varkensvlees met paprika goed gekruid
PT150M
Tajine: varkensvlees met paprika goed gekruid
Een heerlijk tajine: varkensvlees met paprika goed gekruid recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: varkensvlees met paprika goed gekruid te bereiden
Snij het vlees in blokjes en bak even aan.
3 soeplepels olie in de tajine, laat opwarmen en voeg het vlees toe en kruid goed af, voeg de kriek toe roer even alles goed onder elkaar. Deksel erop en laat op een zacht vuur sudderen.
Paprika's in reepjes snijden.
Wortelen in blokjes snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Courgette in twee snijden en in iets dikkere schijven snijden.
Na ongeveer een 120 min de gesneden groenten eronder mengen.
Laat dit alles nog een 30 min verder sudderen.
3 soeplepels olie in de tajine, laat opwarmen en voeg het vlees toe en kruid goed af, voeg de kriek toe roer even alles goed onder elkaar. Deksel erop en laat op een zacht vuur sudderen.
Paprika's in reepjes snijden.
Wortelen in blokjes snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Courgette in twee snijden en in iets dikkere schijven snijden.
Na ongeveer een 120 min de gesneden groenten eronder mengen.
Laat dit alles nog een 30 min verder sudderen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Roland zegt: