superlekker met brood, maar ook met rijst/couscous
ook kun je variëren met de groenten
Recept
« Terug naar recepten
tajine met kefta en tomaten
PT60M
tajine met kefta en tomaten
Een heerlijk tajine met kefta en tomaten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe tajine met kefta en tomaten te bereiden
Voorbereiding
Kefta, meng met de hand alle ingrediënten vermeld bij de kefta door elkaar en laat minstens 30 minuten rusten (zodat de ingrediënten goed kunnen intrekken in het gehakt).
Pel ondertussen de uien en de knoflook, hak ze fijn
Bereidingswijze
Laat de boter in een tajine of hapjespan smelten. Fruit in 5 minuten op een zacht vuurtje al roerend de uien en de knoflook. Doe er de tomaten en het sap bij, prak ze fijn met een vork, voeg de kurkuma, de suiker, de peper en wat zout toe. Laat 30 minuten zonder deksel sudderen.
Rol kleine balletjes met een doorsnee van ongeveer 2cm van het gehakt. Leg ze in de tomatensaus, doe het deksel half op de pan en laat 20 minuten doorsudderen. Na 20 minuten moet de saus redelijk dik zijn (indien dit niet het geval is, haal dan alle balletjes met een schuimspaan uit de saus en laat de saus op hoog vuur indikken.
Laat de balletjes er weer enkele seconden in opwarmen. Direct opdienen.
Kefta, meng met de hand alle ingrediënten vermeld bij de kefta door elkaar en laat minstens 30 minuten rusten (zodat de ingrediënten goed kunnen intrekken in het gehakt).
Pel ondertussen de uien en de knoflook, hak ze fijn
Bereidingswijze
Laat de boter in een tajine of hapjespan smelten. Fruit in 5 minuten op een zacht vuurtje al roerend de uien en de knoflook. Doe er de tomaten en het sap bij, prak ze fijn met een vork, voeg de kurkuma, de suiker, de peper en wat zout toe. Laat 30 minuten zonder deksel sudderen.
Rol kleine balletjes met een doorsnee van ongeveer 2cm van het gehakt. Leg ze in de tomatensaus, doe het deksel half op de pan en laat 20 minuten doorsudderen. Na 20 minuten moet de saus redelijk dik zijn (indien dit niet het geval is, haal dan alle balletjes met een schuimspaan uit de saus en laat de saus op hoog vuur indikken.
Laat de balletjes er weer enkele seconden in opwarmen. Direct opdienen.
Okke Amerongen zegt:
Ik heb pas zelf voor het eerst Tajine gemaakt van Lamsvlees met kweeperen. Echt een aanrader: http://www.kweepeer.nl/recepten/tajine-van-lamsvlees-met-kweeperen/ Een echt feestmaal! Groet, Okke