Verdeel de kip over borden en geef daar wat saus en vruchten naast.
Geef er couscous bij en groentes.
Recept
« Terug naar recepten
Tajine met Kip - Abrikozen - Rozijnen
PT135M
Tajine met Kip - Abrikozen - Rozijnen
Een heerlijk tajine met kip - abrikozen - rozijnen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kennis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine met Kip - Abrikozen - Rozijnen te bereiden
1).Braad de dijen rondom bruin in de olie (doe dat één voor één).
2).Voeg dan de uien en knoflook toe, tot de uien zacht worden. Peper en zout.
3).Doe er dan de rest van de poederkruiden bij en laat weer 5 minuten doorbakken. Wel blijven roeren.
4).Nu het bosje peterselie er in gooien en weer even doorbakken.
5).Giet er dan net zoveel kippenbouillon bij tot de boel onder staat en breng aan de kook.
6).Dan gaat de pan in de oven met het deksel er op en dat laten we 90 minuten zo staan.
7).Haal uit de oven, de kip is nu gaar en wordt uit de pan gelicht en apart warm gehouden in de oven.
8).Nu doen we de abrikozen er in en de rozijnen en 2 eetlepels honing.
9).Laat de saus met de vruchten nu enigszins inkoken, tot die iets lobbiger wordt.
10).De stukken kip gaan weer in de pan en we houden de inhoud in beweging, zodat de saus goed in de kip kan trekken.
2).Voeg dan de uien en knoflook toe, tot de uien zacht worden. Peper en zout.
3).Doe er dan de rest van de poederkruiden bij en laat weer 5 minuten doorbakken. Wel blijven roeren.
4).Nu het bosje peterselie er in gooien en weer even doorbakken.
5).Giet er dan net zoveel kippenbouillon bij tot de boel onder staat en breng aan de kook.
6).Dan gaat de pan in de oven met het deksel er op en dat laten we 90 minuten zo staan.
7).Haal uit de oven, de kip is nu gaar en wordt uit de pan gelicht en apart warm gehouden in de oven.
8).Nu doen we de abrikozen er in en de rozijnen en 2 eetlepels honing.
9).Laat de saus met de vruchten nu enigszins inkoken, tot die iets lobbiger wordt.
10).De stukken kip gaan weer in de pan en we houden de inhoud in beweging, zodat de saus goed in de kip kan trekken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Gisteren ook weer een tajine gerecht gebrouwen, was erg smakelijk. Volgende week staat die van jou op het menu:D
Groetjes,
Anna.
Anna zegt:
Ziet er weer lekker uit. Ik mis alleen bij de ingrediënten de abrikozen en de rozijnen;)
Groetjes,
Anna.
Els Meeuwsen zegt:
Gr.Els