KookJij

Tajine met Kip - Abrikozen - Rozijnen

Een heerlijk tajine met kip - abrikozen - rozijnen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 135 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Kennis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine met Kip - Abrikozen - Rozijnen te bereiden

1).Braad de dijen rondom bruin in de olie (doe dat één voor één).
2).Voeg dan de uien en knoflook toe, tot de uien zacht worden. Peper en zout.
3).Doe er dan de rest van de poederkruiden bij en laat weer 5 minuten doorbakken. Wel blijven roeren.
4).Nu het bosje peterselie er in gooien en weer even doorbakken.
5).Giet er dan net zoveel kippenbouillon bij tot de boel onder staat en breng aan de kook.
6).Dan gaat de pan in de oven met het deksel er op en dat laten we 90 minuten zo staan.
7).Haal uit de oven, de kip is nu gaar en wordt uit de pan gelicht en apart warm gehouden in de oven.
8).Nu doen we de abrikozen er in en de rozijnen en 2 eetlepels honing.
9).Laat de saus met de vruchten nu enigszins inkoken, tot die iets lobbiger wordt.
10).De stukken kip gaan weer in de pan en we houden de inhoud in beweging, zodat de saus goed in de kip kan trekken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de kip over borden en geef daar wat saus en vruchten naast.
Geef er couscous bij en groentes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Deze maar eens maken, lijkt me heerlijk.
Gr.Els
Anna

Anna zegt:
Geen probleem, overkomt mij ook wel eens;)
Gisteren ook weer een tajine gerecht gebrouwen, was erg smakelijk. Volgende week staat die van jou op het menu:D
Groetjes,
Anna.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Anna, Sorry, ik word slordig op mijn oude dag.
Jan A.
Anna

Anna zegt:
Beste Jan,
Ziet er weer lekker uit. Ik mis alleen bij de ingrediënten de abrikozen en de rozijnen;)
Groetjes,
Anna.