Recept
« Terug naar recepten
Tajine met kip met kweeperen
PT30M
Tajine met kip met kweeperen
Een heerlijk tajine met kip met kweeperen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
zoom.gezondheid
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine met kip met kweeperen te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°c.
Hak de helft van het bosje koriander fijn en bind de andere helft samen.
Doe de olie in een stoofpan en bak de uien en de stukken kip op een gemiddeld vuur gedurende 5 minuten goudbruin.
Voeg de kruiden toe, het samengebonden bosje koriander, peper en zout.
Overgiet met water en breng zachtjes aan de kook.
Laat 20 minuten
sudderen op een zacht vuur.
Schil de kweeperen, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis .Laat ze in een grote pan 10 minuten op een zacht vuur karameliseren in de boter en de honing.
Zet opzij.
Fruit de amandelen 5 minuten op een gemiddeld vuur.
Voeg de kweeperen bij de kip, overgiet met saus en zet het deksel op de stoofpan.
Laat 20 minuten verder garen in de hete oven.
Verwijder voor het serveren het bosje koriander en bestrooi de tajine met de amandelen en blaadjes koriander.
Hak de helft van het bosje koriander fijn en bind de andere helft samen.
Doe de olie in een stoofpan en bak de uien en de stukken kip op een gemiddeld vuur gedurende 5 minuten goudbruin.
Voeg de kruiden toe, het samengebonden bosje koriander, peper en zout.
Overgiet met water en breng zachtjes aan de kook.
Laat 20 minuten
sudderen op een zacht vuur.
Schil de kweeperen, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis .Laat ze in een grote pan 10 minuten op een zacht vuur karameliseren in de boter en de honing.
Zet opzij.
Fruit de amandelen 5 minuten op een gemiddeld vuur.
Voeg de kweeperen bij de kip, overgiet met saus en zet het deksel op de stoofpan.
Laat 20 minuten verder garen in de hete oven.
Verwijder voor het serveren het bosje koriander en bestrooi de tajine met de amandelen en blaadjes koriander.
cornelia lub zegt: