Recept
« Terug naar recepten
Tajine van witte asperges met saffraan
PT30M
Tajine van witte asperges met saffraan
Een heerlijk tajine van witte asperges met saffraan recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine van witte asperges met saffraan te bereiden
Schil de asperges met een asperge- of dunschiller. Snijd dikke exemplaren over de lengte doormidden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een tajine en bak de asperges hierin snel rondom aan tot ze gekleurd zijn. Bestrooi ze met zout, peper en saffraan en overgiet ze met de bouillon.
Kook de asperges afhankelijk van de dikte 15-20 minuten op heel laag vuur. Prik met een mes in een asperge om te controleren of ze gaar zijn.
Verdeel de asperges direct op vier verwarmde borden.
Giet de room in de tajine en verwarm tot tegen de kook. Breng de saus eventueel nog eens op smaak met zout en peper. Klop de saus met een staafmixer schuimig en giet hem over de asperges. Dien ze op.