Recept
« Terug naar recepten
Tam konijn in rode wijnsaus
PT100M
Tam konijn in rode wijnsaus
Een heerlijk tam konijn in rode wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ben menting
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tam konijn in rode wijnsaus te bereiden
Snij de ui in plakjes.
Plet de knoflook met het mes.
Plet de jeneverbessen met het mes.
Snij de bleekselderij in plakjes.
Doe dit in samen met de rode wijn, kruidnagels, laurierblaadjes, tijm en de vers gemalen peper in de schaal en voeg de konijnenbouten toe, schep de marinade over de bouten en dek af met plastic folie en laat dit ca. 4 uur marineren.
Haal de bouten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit ondertussen de olijfolie in de pan en bak de bouten aan beide zijden aan.
Bestrooi ze dan met versgemalen peper en zout voeg de marinade toe, breng dit aan de kook en laat dit, met de deksel op de pan, in ca. 90 min zachtjes gaar sudderen.
Keer de bouten regelmatig.
Haal na 90 minuten of wanneer de bouten gaar zijn de bouten uit de pan en houd ze warm onder aluminium folie.
Zeef de marinade die in de pan zit en kook deze in tot twee derde van de hoeveelheid
serveer de bouten warm en giet er wat van de saus over
heerlijk met gekookte aardappelen en rodekool
Plet de knoflook met het mes.
Plet de jeneverbessen met het mes.
Snij de bleekselderij in plakjes.
Doe dit in samen met de rode wijn, kruidnagels, laurierblaadjes, tijm en de vers gemalen peper in de schaal en voeg de konijnenbouten toe, schep de marinade over de bouten en dek af met plastic folie en laat dit ca. 4 uur marineren.
Haal de bouten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit ondertussen de olijfolie in de pan en bak de bouten aan beide zijden aan.
Bestrooi ze dan met versgemalen peper en zout voeg de marinade toe, breng dit aan de kook en laat dit, met de deksel op de pan, in ca. 90 min zachtjes gaar sudderen.
Keer de bouten regelmatig.
Haal na 90 minuten of wanneer de bouten gaar zijn de bouten uit de pan en houd ze warm onder aluminium folie.
Zeef de marinade die in de pan zit en kook deze in tot twee derde van de hoeveelheid
serveer de bouten warm en giet er wat van de saus over
heerlijk met gekookte aardappelen en rodekool
Mijn kookverhaal (ben menting)
Dit heb ik bedacht tijdens mijn dagelijkse uitlaatronde met mijn hond.
Thei zegt:
Ik voeg de wijn toe na het aanbraden zoveel dat het voor twee derde in de wijn ligt.
Ik snijd de ui overigens in vier kwarten (valt vanzelf uit elkaar tijdens het koken.)
De laurier prik ik met de kruidnagel vast in het vlees.
Verder maak ik van de wijn ook de saus als ik het vlees verwijder.
Ik bind dit af met verkruimelde ontbijtkoek en meng dit met stroop.