Elke Indiase familie heeft natuurlijk zijn eigen recept, maar dat zijn de details. Het hierboven gegevene klopt in 't algemeen vrij aardig. Je kunt sommige smaakaccenten naar voren halen (kruidnagel, kardamom, nootmuscaat bv), je kunt varieren in scherpte met de pepers, je kunt de ziltheid varieren met het zout, je kunt met de olie spelen. (ghee, sesam, rijstolie, katjangolie, enz.). Maw je kunt er toch je eigen smaakje aan geven.
Je kunt de kant en klaar gemaakte eigen tandoori marinade ongeveer 3 - 4 dagen in de koeling bewaren.
Het is dus al met al een sprookje dat tandoori-gerechten MOEILIJK zijn om te maken, ze zijn wel BEWERKELIJK om te maken.
Wanneer je alle potjes klaar hebt staan binnen handbereik, is je tandoori-marinade snel geklaard. Met alles opzoeken, enz. heb ik er totaal een uur voor gerekend.
Maak wat meer poeder-deel (ongeveer 3 mnd goed te bewaren) de andere ingredienten heb je zo bij elkaar.
Recept
« Terug naar recepten
Tandoori Kruiden cq Marinade
PT60M
Tandoori Kruiden cq Marinade
Tandoor=kleioven
Tandoori=een stokoude saus of marinade uit India
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
24 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tandoori Kruiden cq Marinade te bereiden
1).Doe alle ingredienten in de keukenblender en draai daarvan een mooie gladde homogene crême-achtige substantie.
2).Leg de kip, rundvlees, etc. in de marinade voor minstens 4 uur.
3).Haal het meeste van de marinade van de de kip, rundvlees, etc. en grill het gaar in de tandoori oven of gewone oven of grill (oven), enz.
2).Leg de kip, rundvlees, etc. in de marinade voor minstens 4 uur.
3).Haal het meeste van de marinade van de de kip, rundvlees, etc. en grill het gaar in de tandoori oven of gewone oven of grill (oven), enz.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
Jan, jij bedankt voor het recept :):p
Aan beiden de vriendelijke groetjes :)
derbyke zegt:
Een plant uit de enorme vlinderbloemenfamilie. Komt van oorsprong uit Mesopotamië en verspreidde zich van daaruit naar links (Middellandse zee) en naar rechts (Azië) de wereld over. Wij kennen in Nederland voornamelijk het gelige, hoekige zaadje, maar het blad is ook erg lekker. De zaadjes hebben een heerlijk kruidige, warme, kerrie-achtige geur. Het is dan ook een belangrijk ingrediënt in veel kerrie-mengsels. Groetjes :);):p
derbyke zegt: