Recept
« Terug naar recepten
Tapas kipballetjes in pruimensaus
PT30M
Tapas kipballetjes in pruimensaus
Een heerlijk tapas kipballetjes in pruimensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas kipballetjes in pruimensaus te bereiden
Mix kippenvlees, sjalotjes, vijfkruidenpoeder, honing citroenmelisse en broodkruim in de keukenmachine. Rol met natte handen balletjes van het mengsel. Leg ze op een platte schaal en zet ze 30 min in de koelkast. Verhit een laag olie van 5 cm tot 180°C in een koekenpan. Frituur de balletjes 3 tot 4 min en laat ze uitlekken op keukenpapier. Steek een cocktailprikkertje in elk balletje en leg ze op een bord. Doe alle ingrediënten voor de pruimensaus in een kleine pan en breng ze al roerende aan de kook. Laat de saus 2 min pruttelen. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Giet de saus in een kommetje en serveer hem bij de kipballetjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
harm zegt:
Je kunt ook gewoon bakken in de pan, maar dan krijg je een iets andere smaak. Ken dit gerecht al een tijdje, staat in een kookboek van me, heel erg lekker, altijd een hit!
amanda zegt:
gertjan zegt: