Recept
« Terug naar recepten
Tarbot op tomatensaus
PT45M
Tarbot op tomatensaus
Een heerlijk tarbot op tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarbot op tomatensaus te bereiden
Snij de bleekselderij, de ui en de wortel in blokjes van 2 x 2 mm en fruit ze 3 a 4 minuten zachtjes in een koekenpan met 4 el. olie en een laurierblad.
Voeg vervolgens het tomatenvruchtvlees toe en na nog 4 minuten een buideltje met de kruiden. Breng op smaak met peper en zout en een snufje suiker, en laat de saus op een zacht vuur 30 minuten inkoken.
Verwijder daarna de kruiden.
Leg de tarbotfilets in een met bakpapier bekleedde ovenschaal, strooi er een haksel van de gemengde kruiden overheen, schenk er een scheutje olijfolie overheen en zet ze 7 à 8 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
Voeg vervolgens het tomatenvruchtvlees toe en na nog 4 minuten een buideltje met de kruiden. Breng op smaak met peper en zout en een snufje suiker, en laat de saus op een zacht vuur 30 minuten inkoken.
Verwijder daarna de kruiden.
Leg de tarbotfilets in een met bakpapier bekleedde ovenschaal, strooi er een haksel van de gemengde kruiden overheen, schenk er een scheutje olijfolie overheen en zet ze 7 à 8 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.